jaki wzmacniacz
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jaki wzmacniacz
Witam, zakupiłem sobie skrzynie basową z głośnikiem PIONEER TS-W303R - 1200W max, teraz pytanie jaki będzie do tego dobry wzmacniacz, jednokanałowy oczywiście. cena max do 300zl
-
- Forum Master
- Kontakt:
- damian4422
- Mały gagatek
Za duża moc nie jest problemem , bo masz przecież GAin i uszy raczej poczytaj co prezentuje sobą ten CP , bo szkoda taki głośnik pędzić takim "byleczym" .
PS: http://www.allegro.pl/item1064062256_mt ... lecam.html tylko 120zł , 14 dni próby rozruchowej ... fajny, mały i mocny piec (przyszłości napędzi Ci prawie każdy głośnik do 300w rms !)
PS: http://www.allegro.pl/item1064062256_mt ... lecam.html tylko 120zł , 14 dni próby rozruchowej ... fajny, mały i mocny piec (przyszłości napędzi Ci prawie każdy głośnik do 300w rms !)
-
- Forum Master
- Kontakt:
To jest za dużo, ale od tego masz Gain, żeby sobie ustawić subwoofer. Wzmacniacz będziesz miał na przyszłość do mocniejszego głośnika, chociaż ten CP jakościowo to średniak. Nie szalej z Gainem to będzie grało, a jak przesadzisz to zjarasz głośnik. Skręć Gain na 0, włącz radyjko, ustaw je na na 2/3 głośności i powoli podkręcaj Gain, aż uzyskasz dobry dźwięk bez zniekształceń. Jeżeli głośnik nowy to trochę cofnij i pozwól mu się wypalić parę godzin.
- damian4422
- Mały gagatek
jeśli na razie gra pod radiem to też można powiedzieć że się wypala?? Głośnik mam nowy od kilku dni... I nie chce go zamęczyć od razu. Dlatego na razie gra sobie pod radiem i szukam wzmacniacza dopiero...
[ Dodano: 12 Cze 2010 23:01 ]
Chcę kupić do tego głośnika wzmacniacz ale musi być 4 kanałowy. Chce 2 kanały zmostkować i zasilić ten głośnik a pozostałe 2 kanały dać na głośniki w drzwiach. Jaki bd najlepszy wzmacniacz??
[ Dodano: 12 Cze 2010 23:01 ]
Chcę kupić do tego głośnika wzmacniacz ale musi być 4 kanałowy. Chce 2 kanały zmostkować i zasilić ten głośnik a pozostałe 2 kanały dać na głośniki w drzwiach. Jaki bd najlepszy wzmacniacz??