Głośniki Hertz- różnice?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
Głośniki Hertz- różnice?
Witam ponownie! Radyjko już mam teraz pora na głośniory. Pytanie dotyczy firmy hertz: czym sie różni seria HSK ,ESK i DSK między sobą (165mm). Rozważam zakup tej firmy jako odseparowny przód, chyba , że są inne godne polecenia w podobnej cenie (300-400pln). Przeleciałem całe forum ale tylko znalazłem , że są one dobre w swojej klasie lecz róznice między nimi nie są podane. Jak Ktoś cosik wie proszę o poradę. Z góry dzięki- madmaxog.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Przede wszystkim różnią się ceną. HSK nie kupisz za 300-400zł.
Poza tym różnią się przeznaczeniem czyli odpowiednio:
DSK- Głośniki przeznaczone głównie do grania pod radiem, taka total budżetówka
ESK- Taka lepsza budżetówka Wykonana z lepszych materiałów, o większej mocy. Te głośniki zdecydowanie bardziej nadają się do grania ze wzmakiem, niż bez.
HSK- Seria głośników o nieco audiofilskich zapędach. Można powiedzieć, że już konkretny zestaw wykonany z bardzo dobrych jakościowo materiałów. Nastawiony na jakość dźwięku.
Chyba najprościej jak się da wyjaśniłem.
A w cenie 300-400zł to albo ESK, albo Powerbass CK6, Signat, trochę taniej Sinuslive
Poza tym różnią się przeznaczeniem czyli odpowiednio:
DSK- Głośniki przeznaczone głównie do grania pod radiem, taka total budżetówka
ESK- Taka lepsza budżetówka Wykonana z lepszych materiałów, o większej mocy. Te głośniki zdecydowanie bardziej nadają się do grania ze wzmakiem, niż bez.
HSK- Seria głośników o nieco audiofilskich zapędach. Można powiedzieć, że już konkretny zestaw wykonany z bardzo dobrych jakościowo materiałów. Nastawiony na jakość dźwięku.
Chyba najprościej jak się da wyjaśniłem.
A w cenie 300-400zł to albo ESK, albo Powerbass CK6, Signat, trochę taniej Sinuslive
-
- Mały gagatek
OK! dzięki. A co wstawić do bagażnika- chodzi mi o skrzynię. Jestem zwolennikiem niskiego głębokiego basu, (nie do muzyki "umc umc,umc"), która też nie będzie ustawiana na maxa tak by klapa podskakiwała. Sa jakieś konkretne marki na których można polegać (pełno wszędzie niestety wszelakiej chińszczyzny) i by nie wybulić się jak za zboże (myślę , że do ok. 300-400pln)?