Chcialbym wymienic glosnik w przednich drzwiach (Golf IV) a nie wiem jak sie do tego zabrac. Nie wiem jak zdjac tapicerke, bo przez maskownice to sie chyba do glosnika nie dostane, co ? Glosnik chce wymienic bo trzeszczy, no chyba ze kupie obydwa nowe.
A tak na marginesie - jakie by byly najlepsze glosniki (do 150zł za komplet) do radia Pioneer DEH-2800MPB 50W x 4 ?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i sugestje
Marek
Jak zdjac tapicerke przednich drzwi w Golfie IV ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
witam. w golfie4 wogłule nie ma dostepu do głosników przez maskownice głosnika trzeba zrzucic tapicerke jest to bardzo proste zaczynamy od rozpołowienia na pół belki za którą trzymasz jak zamykasz drzwi najlepiej szerokim srubokretem koniecznie od spodu pod tym sa 2 sruby nie zapomnij wypiac korbki jesli nie masz elektryki pod korbka jest taki plas. pierscien przesuwamy go ok jednego cm korbka wychodzi zostały nam jeszcze 4 srubki jedna najmniejsza znajduje sie jak otworzysz drzwi widac ja z boku niedaleko ustawien lusterka musisz miec bardzo krutki srubokręt krzyzak potem zostały juz 3 srubki na dole na srubokret gwiazdkowy po wykreceniu wypinamy tapicerke zaczynapy od boku blizej spodu silno pociagamu powipinaja sie korki i wysuwamy tapicerke do góry no i oczywiscie musimy poodpinac linke od otwierania drzwi.