Jak zdjac tapicerke przednich drzwi w Golfie IV ?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

marek77
Nowicjusz
Nowicjusz

Jak zdjac tapicerke przednich drzwi w Golfie IV ?

Post autor: marek77 » sob sty 14, 2006 00:22

Chcialbym wymienic glosnik w przednich drzwiach (Golf IV) a nie wiem jak sie do tego zabrac. Nie wiem jak zdjac tapicerke, bo przez maskownice to sie chyba do glosnika nie dostane, co ? Glosnik chce wymienic bo trzeszczy, no chyba ze kupie obydwa nowe.
A tak na marginesie - jakie by byly najlepsze glosniki (do 150zł za komplet) do radia Pioneer DEH-2800MPB 50W x 4 ?

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i sugestje
Marek

Rej
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Rej » sob sty 14, 2006 12:15

witam. w golfie4 wogłule nie ma dostepu do głosników przez maskownice głosnika trzeba zrzucic tapicerke jest to bardzo proste zaczynamy od rozpołowienia na pół belki za którą trzymasz jak zamykasz drzwi najlepiej szerokim srubokretem koniecznie od spodu pod tym sa 2 sruby nie zapomnij wypiac korbki jesli nie masz elektryki pod korbka jest taki plas. pierscien przesuwamy go ok jednego cm korbka wychodzi zostały nam jeszcze 4 srubki jedna najmniejsza znajduje sie jak otworzysz drzwi widac ja z boku niedaleko ustawien lusterka musisz miec bardzo krutki srubokręt krzyzak potem zostały juz 3 srubki na dole na srubokret gwiazdkowy po wykreceniu wypinamy tapicerke zaczynapy od boku blizej spodu silno pociagamu powipinaja sie korki i wysuwamy tapicerke do góry no i oczywiscie musimy poodpinac linke od otwierania drzwi.

marek77
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marek77 » sob sty 14, 2006 13:00

Wielkie dzieki !
No w moim akurat nie ma korbki, w jej miejscu jest kostka z przyciskiem, nie jest to oryginal ale ktos to tak wczesniej przerobil.
Sadze ze po Twojej instrukcji nie bede mial problemu.

Rej
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Rej » sob sty 14, 2006 13:27

tez tak własnie mam przerobione nie ma to fajnego wyglądu i jeszcze jak muza idzie na wiekszym basie to te przyciski od szyb drgaja iczeszcza ale co poradzic to jest tak jak zamawia sie autko bez elektrycznych szyb i dokłada sie w serwisie ja tak miałem. pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”