JAKA SKRZYNIA BASOWA DO TEGO GŁOŚNIKA
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
JAKA SKRZYNIA BASOWA DO TEGO GŁOŚNIKA
Witam was mam w swoim golfie 3 skrzynie która kiedyś kupiłem od kumpla i nie wiem czy ona nie jest za mała na ten głośnik ( SONY XPLOD 1200 W )
Średnica głośnika to 32 cm
Średnica Wlotu powietrza 10 cm
Rozmiary skrzyni
37 cm wysoka
37 szeroka
43 cm długa.
Proszę doradźcie co o tym sądzicie
czy większą jak była by to jeszcze lepszy bas?
W środku ma gąbkę czy to też mądry pomysł był?
Średnica głośnika to 32 cm
Średnica Wlotu powietrza 10 cm
Rozmiary skrzyni
37 cm wysoka
37 szeroka
43 cm długa.
Proszę doradźcie co o tym sądzicie
czy większą jak była by to jeszcze lepszy bas?
W środku ma gąbkę czy to też mądry pomysł był?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Odczytaj z tyłu głośnika dokładny model - będzie coś w stylu XS-L12 i parę cyfr. Wtedy będzie można coś powiedzieć o parametrach T-S i obudowie. Przy tych wymiarach wewnętrznych wychodzi 58l netto, jeśli podałeś wymiary zewnętrzne to około 50l netto. Te 58l w BR jest w miarę ok dla tego głośnika, pozostaje kwestia wystrojenia portu.
http://www.allegro.pl/item1035914538_so ... nieta.html tu gosc sprzedaje, skrzynia 35 litrow, wiec nie duza
Ostatnio zmieniony sob maja 15, 2010 17:03 przez Baracus86, łącznie zmieniany 1 raz.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
http://pdf.crse.com/manuals/3249123221.pdf
Tu masz manuala z zaleceniami producenta odnośnie pojemności zabudowy. Wychodzi na to, że jest to dokładnie ten sam głośnik co XS - L121P5, a literka "S" ma zapewne oznaczać "silver". Z tego co kojarzę, to te głośniki w BR potrzebują około 60l (więcej niż podaje manual), żeby jakoś zagrały, więc u Ciebie będzie raczej kwestia strojenia portu. Ja mam ten głośnik w wersji XS - L121P5 w zabudowie closed i taką, też bym Ci radził, do tego mocny wzmacniacz i tyle, bo do BR to za niska jakość sprzętu, a tak przynajmniej będziesz miał "pompkę"
Tu masz manuala z zaleceniami producenta odnośnie pojemności zabudowy. Wychodzi na to, że jest to dokładnie ten sam głośnik co XS - L121P5, a literka "S" ma zapewne oznaczać "silver". Z tego co kojarzę, to te głośniki w BR potrzebują około 60l (więcej niż podaje manual), żeby jakoś zagrały, więc u Ciebie będzie raczej kwestia strojenia portu. Ja mam ten głośnik w wersji XS - L121P5 w zabudowie closed i taką, też bym Ci radził, do tego mocny wzmacniacz i tyle, bo do BR to za niska jakość sprzętu, a tak przynajmniej będziesz miał "pompkę"