2x MAGNAT EDITION 216 240W
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
2x MAGNAT EDITION 216 240W
Witam.
Nie znalazlem tego problemu na forum dlatego tez pisze.
Zakupilem wzmacniacz i skrzynie podlaczylem wszystko
jak nalezy dziala i gra fajnie nawet ale okazalo sie ze
glosniki w przednich drzwiach sa do wymiany kupilem 2 Magnaty edition 216
i teraz pytanie zwiazane z nimi maja one 240W (75W RMS) czy moge je swobodnie podlaczyc
pod wzmacniacz czy lepiej tak jakkolega mi doradzil pod radio?
I czy moge je bezposrednio podlaczyc pod wzmacniacz czy musze kombinowac cos?
Wzmacniacz firmy MAGNAT model 360 - 4x140W
Nie znalazlem tego problemu na forum dlatego tez pisze.
Zakupilem wzmacniacz i skrzynie podlaczylem wszystko
jak nalezy dziala i gra fajnie nawet ale okazalo sie ze
glosniki w przednich drzwiach sa do wymiany kupilem 2 Magnaty edition 216
i teraz pytanie zwiazane z nimi maja one 240W (75W RMS) czy moge je swobodnie podlaczyc
pod wzmacniacz czy lepiej tak jakkolega mi doradzil pod radio?
I czy moge je bezposrednio podlaczyc pod wzmacniacz czy musze kombinowac cos?
Wzmacniacz firmy MAGNAT model 360 - 4x140W
Ostatnio zmieniony czw mar 18, 2010 18:37 przez Druper, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez uwazam ze trzeba pod wzmacniacz podlaczyc.
Ale nie musze nic kombinowac z kondensatorami nie spala mi sie te glosniki?
Bo cos slyszalem ze wzmacniacz daje za duza moc a glosniki za mala i cos moze sie spalic.
Pytanie czy moge podlaczyc 2 Tweetery na jednym kablu od radia. Tzn. wychodza dwa kable + i - i na nich jest jeden tweeter i chcialbym od tego pociagnac jeszcze jeden czy moge zrobic to na tych samych kablach?
Ale nie musze nic kombinowac z kondensatorami nie spala mi sie te glosniki?
Bo cos slyszalem ze wzmacniacz daje za duza moc a glosniki za mala i cos moze sie spalic.
Pytanie czy moge podlaczyc 2 Tweetery na jednym kablu od radia. Tzn. wychodza dwa kable + i - i na nich jest jeden tweeter i chcialbym od tego pociagnac jeszcze jeden czy moge zrobic to na tych samych kablach?
wedlug danych znalezionych na necie twoj wzacniacz ma 4x90W w RMS .. glosniki 75W RMS ... jezeli "odkrecisz" muze namaxa mozesz uszkodzic .. ale zawsze mozesz na wzmacniaczu skrecic troche gain .. na pewno lepioej bedzie Ci to gralo ze wzamcniaczem niz pod radiem ..
Co do tweeterow .. to moglbys jasniej okreslic o co ci chodzi?
Co do tweeterow .. to moglbys jasniej okreslic o co ci chodzi?
u ciebie to będzie level, kręcisz gra głośniej bo sygnał jest silniejszy,Druper pisze:Gain? Co to takiego?
Druper pisze:Jest problem jak podlaczam na 1 kanale jeden glosnik na drugim kanale drugi i na 3 i 4 mostkuje skrzynie to mi jeden glosnik nie dziala a mam przelaczone na 3ch. O co chodzi?
a kable sygnałowe masz na przód i na tył podłączone?
Ostatnio zmieniony sob mar 20, 2010 13:24 przez A r t u r, łącznie zmieniany 1 raz.