mały dylemat nowicjusza

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

bartekozorków

mały dylemat nowicjusza

Post autor: bartekozorków » ndz gru 25, 2005 21:36

otóż kupiłem golfa III i mam teraz problem jakie radio mu wsadzic nie chce inwestowac dużych pieniedzy bo nie bede tym jezdził na konkursy ;) chodzi mi o możliwośc słuchania MP3 i zeby to ładnie grało. na radio chciałbym przeznaczyc nie wiecej niz 200zł bo jeszcze trzeba jakies głośniki kupic a dziury w tylnej pólce mają 20cm wiec raczej jakies wieksze głośniki trzeba bedzie wsadzic z przodu są orginalne zastanawiam sie na takimi radiami sony http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78733460 oraz mało znana marka AEG ale z paroma bajerami http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77779956 i nie wiem które bedzie dla mnie najlepsze nie znam sie tak bardzo na tym jak wy wiec pytam o rade które byscie wybrali :chytry:

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » ndz gru 25, 2005 21:42

z tych co pokazales to pewnie Sony bym wzial bo firma AEG to raczej mi sie z pralkami kojarzy. BTW tu na forum raczej nikt ci Sony nie poleci. Lepiej poszukaj jakiegos Pionka, ewentualnie Clariona czy Alpine.

bartekozorków

Post autor: bartekozorków » ndz gru 25, 2005 21:54

no tak ale mówie nie chce za dużej kasy ładowac w sprzet grający bo po pierwsze nie chce tym nagłaśniac koncertów a złodziei mamy w polsce dużo i moze szybko zginąc jakies lepsze radio wiec moze jakies przykłady takich radyjek do około 200zł z MP3

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » pn gru 26, 2005 01:38

Mój kolega ma radyjko firmy AEG i bardzo sobie je chwali. Też jak je kupywał to miał duże obawy, ale teraz jest bardzo zadowolony.

Obrazek

ditomek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: ditomek » wt gru 27, 2005 12:14

AEG radyjek raczej nie produkował.
Ta marka (obecnie wchodząca w skład koncernu electrolux) spesjalizowała sie w produkcji urządzeń AGD i elektronarzędzi (notabene wychodzi im to tak dobrze że electrolux urazenia AGD uważa za soją perełke w ofercie)
Radia to pewnie zlecona produkcja innych wielkim od tej roboty (coć w tym przypadku wygląda na chińszczyznę).
A co do tylnej półki, Kup na allegro nową, starą wywal (dziury).
Jakikolwiek wzmacniacz i sub zagra lepiej z tym co masz na przodzie niż jakieś nie wiadomo co wsadzone w tylną półkę.
Osobiście cenie oryginalne przody z golfa za bezpośrenią prezentację średnycy, Z sopranem nie jest najgorzej (jak na tak stare głosniki rzecz jasna). Niesety praktyczny brak basu dyskwalifikuje je do pracy w konfigu 2.1 ze względu na wysoką czestostliwosć ciecia suba. Ale zawsze warto poeksperymentować i pamietaj ze podczas jazdy brzmienie systemu jest odbierane nieco inaczej ze względu na hałas.
Ale najwazniejsze zebyś nic nie mozntował z tyłu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zibolek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zibolek » wt gru 27, 2005 13:01

popieram ditomka. Do tylu kup nowa polke bez dziur albo w dziury wloz jakas tekture i obij polke na nowo :D co do naglosnienia to zainwestuj lepiej w glosniki z gwizkami i wmotuj to do przodu. Bedzie ci o wiele lepiej gralo niz jak cos do polki wsadzisz. Dodatkowym plusem tego rozwiazania jest fakt ze jak ci sie kiedys zachce audio rozbudowac to zrobisz to kupujac tylko wzmak i skrzynke do bagaznika. bo nie sadze zebys chcial miec cos w polce i jeszcze skrzynie :D no ale to by bylo coś :panna:

Awatar użytkownika
XenO
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: XenO » wt gru 27, 2005 14:01

Jak juz mialbym cos polecic to tylko tego Soniacza :P moj kumpel ma takiego i naprawde jest solidne radyjko wiec reszta zalezy juz tylko od Ciebie!!!!

Mk4 GTI 1.8 T
Mój VW -- viewtopic.php?f=160&t=221264
Moje aukcje - zobacz warto !!!
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1959642" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/Tamj/" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”