witam mam taki wzmacniacz i chce do niego podłączyć dwa głośniki z półki 6x9
boschmana 500 w max
i tubę magnata 400 wat.
chce żeby tuba grała tylko basem a głośniki z pułki sopranami z średnimi no i lekko basem sa trójdrożne.
tylko nie wiem jak te kanały podłączyć bo z radia idzie przewód dwie wtyczki czerwona i biała
a na wzmaku jest output L (bialy) R( czerwony) i obok jest tez ch A input ch B
i te dwie wtyczki z radia gdzie to podlaczyc
da rade tube na mostek a glosniki tez osobno ?
[ Dodano: 06 Mar 2010 15:15 ]
[ Dodano: 06 Mar 2010 15:49 ]
wzmacniacz pioneer gm-x404 jak podłaczyc
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Kup kabel RCA i podłącz w radiu wiadomo , a we wzmacniaczu w pozycję IN A (przełącznik obok ustaw na 2ch) . Głośniki w półce (bleee) podepnij pod wyjścia B (przełącznik ustaw na HPF) , a suba oczywiście podepnij pod mostek kanałów A (suwak daj na LPF , pokrętlo "freq" na ok polowę , a basbost ...według uznania ) . Jak wyregulować Gainy (level) znajdziesz już na forum >poszukaj .
PS: polecam lekturę FAQ Nazara
PS: polecam lekturę FAQ Nazara
-
- Użytkownik
mam całe okablowanie poprostu przelozylem wzmaka bo mialem innego a ten ma wiecej opcji i ładniej gra. a i tak podlaczylem juz po swojemu i jest dobrze.
[ Dodano: 09 Mar 2010 21:39 ]
to to pokretło gain na ile ustawic
glosnik jest magnata podajze 200rms a 400 max
wiec ten wzmacniacz nawet na mostku mu raczej krzywdy nie zrobi
co oznacza typical ?
[ Dodano: 13 Mar 2010 16:51 ]
jak zmostkowac go zeby wyciagnac z niego maksimum?? zrobiłem tak jak na czerwono zaznaczyłem. tuba tylko jest do niego podłączona.
[ Dodano: 09 Mar 2010 21:39 ]
to to pokretło gain na ile ustawic
glosnik jest magnata podajze 200rms a 400 max
wiec ten wzmacniacz nawet na mostku mu raczej krzywdy nie zrobi
co oznacza typical ?
[ Dodano: 13 Mar 2010 16:51 ]
jak zmostkowac go zeby wyciagnac z niego maksimum?? zrobiłem tak jak na czerwono zaznaczyłem. tuba tylko jest do niego podłączona.
Witam
Moze jest ktos kto mi podpowie
Jesli chce zmostkowac na tylko jeden kanal do suba to:
Podlaczam 2 kable RCA w IN A, przelacznik na 2ch, i teraz mostek...
suba podlaczam pod (jak na zdjeciu) dwa czerwone kolka i nic, pytanie czy "dwa czerwone kolka" trzeba zmostkowac a pod "dwa zielona kwadraty" podlaczyc suba?
Drugiej opcji nie probowalem bo nie chce spalic jak podlacze 4 kable RCA to dziala normalnie.
Jesli trzeba zrobic tak jak w pierwszej opcji to domyslam sie ze cos z moim wzmacniaczem jest nie tak ;P
Z gory dzieki!
Moze jest ktos kto mi podpowie
Jesli chce zmostkowac na tylko jeden kanal do suba to:
Podlaczam 2 kable RCA w IN A, przelacznik na 2ch, i teraz mostek...
suba podlaczam pod (jak na zdjeciu) dwa czerwone kolka i nic, pytanie czy "dwa czerwone kolka" trzeba zmostkowac a pod "dwa zielona kwadraty" podlaczyc suba?
Drugiej opcji nie probowalem bo nie chce spalic jak podlacze 4 kable RCA to dziala normalnie.
Jesli trzeba zrobic tak jak w pierwszej opcji to domyslam sie ze cos z moim wzmacniaczem jest nie tak ;P
Z gory dzieki!
Podłączasz zgodnie z opisem , czyli pod 2 czerwone "kółka" .
Dzieki bardzo za szybka odpowiedz.
Widocznie cos jest uszkodzone w moim wzmacniaczu.
Pozdrawiam
Widocznie cos jest uszkodzone w moim wzmacniaczu.
Pozdrawiam