Kupiłem nowe radyjko. Stare miałem Beta V. Podłączyłem kabelki(2 kostki) i okazuje się, że jak odpale golfika to wszystko działa ok dopóki nie włącze świateł (podświetlenia deski rozdzielczej). Cały panel zaczyna migac jasniej-ciemniej i tak w kółko.
Wiem, że w Becie było coś takiego, że można było odpali radyjko nawet jak autko nie ma kluczyka w stacyjce. Alpine natomiast tylko jak jest zapłon w moim dieselku .
Czy może ktoś miał podobny problem??? W starej kostce jest kabelek od załączania podświetlenia w radjku podczas włączania świateł. Czy to możliwe, że to jest przyczyna? A może za cienkie seryjne kabelki jak na 4x45W ???? Zostało mi również z wiązki Alpine podłączenie do masy, ale nie wiem czy to coś da skoro w kostce jest również takie podłączenie używane do Bety.
Proszę o pomoc.
Migający wyświeltacz
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Alchemik_2006
- Mały gagatek
Migający wyświeltacz
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 16:04 przez Alchemik_2006, łącznie zmieniany 2 razy.
VWManiak
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
- Alchemik_2006
- Mały gagatek
Problem rozwiązany. Wypiąłem pomarańczowy pin i 12V podlączone Dzięki Podlasie rodzinne strony widzę .
Uważam temat za zamknięty .
Uważam temat za zamknięty .
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 20:23 przez Alchemik_2006, łącznie zmieniany 1 raz.
VWManiak