Otóż wczoraj przestał działać mi głośnik od strony pasażera. Działa tylko głośnik od strony kierowcy, ale głos jest taki pusty, jakby wogóle bez basu. Gdzie szukać tej awarii i co mogło się stać ?? Rozbierać boczek i szukać przyczyny gdzieś przy głośniku, czy może bardziej prawdopodobne, że coś przy radiu jest nie tak jak być powinno ??
pozdrawiam.
problem z głośnikami mk IV
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ja bym zaczął od zdjęcia tapicerki z drzwi bo przy radiu nie sprawdzisz czy do głośnika dochodzi sygnał. Jeżeli masz oryginalne głośniki to przygotuj wiertarkę bo głośnik jest na nitach i będziesz musiał je rozwiercić... Jeżeli na końcu przewodów będzie sygnał to problem tkwi w głośniku...jak nie będzie sygnału to należy sprawdzić czy wychodzi z radia...jak tak to problem z przewodami gdzieś po drodze...jak nie będzie to problem z radiem...tyle w skrócie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
najłatwiej podłączyć drugi głośnik...najlepiej z drugich drzwi bo wtedy możemy przy okazji sprawdzić ten niby nie działający...tylko wiadomo że to dodatkowa robota
[ Dodano: 23 Sty 2010 13:03 ]
można też miernikiem sprawdzić czy jest przejście od radia do głośnika...ja osobiście jednak podłączyłbym inny głośnik
[ Dodano: 23 Sty 2010 13:03 ]
można też miernikiem sprawdzić czy jest przejście od radia do głośnika...ja osobiście jednak podłączyłbym inny głośnik
Radie seryjne? Czy ta usterka w glosnikach zdarzyla sie rownoczesnie? Moze byc tak, ze ten glosnik w ktorym jest niby mniej basu byl juz taki od dawna, ale ten dobrze chodzacy go zagluszal, po za tym jak dwa glosniki na raz chodza to bas sie "wzmacnia", wiec teraz to moze byc tylko takie odczucie. Najlepiej wziasc ten dzialajacy glosnik i podlaczyc go w miejsce tego nie dzialajacego, jak bedzie gral to znaczy, ze stary glosnik dokonczyl zywota. Jak nie bedzie gral to cos z sygnalem, byc moze gdzies sie przewod przerwal, ewentualnie w radiu na wyjsciu cos przestalo dzialac. Wal smialo na gg jakbys mial jakies pytania.
radio nie jest seryjne, jakieś takie tam stare ;p to jest tak że głośnik od pasażera nie działa, a od kierowcy nie ma basu.. Dzisiaj miałem okazje wprowadzić autko do ogrzewanego garażu na cały dzień(normalnie niestety stoi pod chmurką), i ku mojemu zdziwieniu, wszystko działa tak jak powinno Może przyczyną tego jest wilgoć w aucie ?
aiikon, obstawiałbym na radyjko - kiepska jakość.
Lub kostka przy głośniku szwankuje od wilgoci + mrozy.
Lub kostka przy głośniku szwankuje od wilgoci + mrozy.
MóJ GoLFiK
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;