Czy radio powinno gasnąć podczas odpalania samochodu?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
maly OFFTOPIC>
U mnie w yarisie gaśnie radio jak położe pod nim telefon i ktoś do mnie zadzwoni
Najpier jest takie tradycyjne tururut turut slyszalne w głośnikach i wiadomo że komuś zaraz zadzwoni komórka a zaraz potem gaśnie radio. Po chwili dzwoni telefon.
Jesli chodzi o gaśniecie radia przy odpalania to też myślę że ma to związek ze stanem aku.
U mnie nieraz się nie wyłączy radio przy odpaleniu, ale przeważnie się wyłącza.
U mnie w yarisie gaśnie radio jak położe pod nim telefon i ktoś do mnie zadzwoni
Najpier jest takie tradycyjne tururut turut slyszalne w głośnikach i wiadomo że komuś zaraz zadzwoni komórka a zaraz potem gaśnie radio. Po chwili dzwoni telefon.
Jesli chodzi o gaśniecie radia przy odpalania to też myślę że ma to związek ze stanem aku.
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 18:58 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
A światła Ci się wyłączają?sas_gti pisze:maly OFFTOPIC>
To masz fajnie bo i tak musisz ściszyć radio, a ono zrobi to za ciebiesas_gti pisze:Najpier jest takie tradycyjne tururut turut slyszalne w głośnikach i wiadomo że komuś zaraz zadzwoni komórka a zaraz potem gaśnie radio. Po chwili dzwoni telefon.
Patrz w lusterka! Nieoznakowane radiowozy są wszędzie
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no ta ale ja często jak jeżdze to nie mam zamiaru odbierać. A temu wyłączeniu towarzyszy taki dzwięk dość głośny z głośników jakby jakieś przepięcie. To jest ewidentnie jakaś usterka. Moje fabryczne radio nie lubi się z sonyerykiem.To masz fajnie bo i tak musisz ściszyć radio, a ono zrobi to za ciebie
-
- Forum Master
W mk3 radio jest odbiornikiem wyłączanym przy rozruchu i przy seryjnej instalacji nie ma siły - zgaśnie.
U mnie mam osobne zasilanie radia prosto do aku i przy odpalaniu zimnego silnika - radio gaśnie, przy odpalaniu ciepłego - nie gaśnie. Ma to napewno związek ze stanem aku oraz oporem rozruchu silnika (silnik cieply/zimny). W lecie ogólnie wógole nie gaśnie u mnie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 10 Sty 2010 17:36 ]
No i jeszcze dodam że światła również się wyłączają przy rozruchu, postojówki świecą.
U mnie mam osobne zasilanie radia prosto do aku i przy odpalaniu zimnego silnika - radio gaśnie, przy odpalaniu ciepłego - nie gaśnie. Ma to napewno związek ze stanem aku oraz oporem rozruchu silnika (silnik cieply/zimny). W lecie ogólnie wógole nie gaśnie u mnie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 10 Sty 2010 17:36 ]
No i jeszcze dodam że światła również się wyłączają przy rozruchu, postojówki świecą.