Witam
Chciałem was prosić i pomoc w sprawie doboru głośników. Jak zrobić instalację która będzie miała jakiś przyzwoity dół bez suba? Napewno nie na dwóch szestastkach.. Na czterech? Brzmi już dobrze. Mogą to być głośniki w zasadzie do 20cm i mają tworzyć zestaw na przód i ma być tylko przód. Budżet? Nie wiem.. w kwocie 1000zł da się coś zrobić? Tak jak by podwójny zestaw na przód?
Pozdrawiam
Przednie drzwi 4x16cm, bez suba..
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
D1_PITER, hmmm... a ja mogę Ci zagwarantować że się zdziwisz Dobrze wygłuszone drzwi dystans odpowiedni wzmak i szczena opada. Sam mam SL16 w drzwiach i lusketka tańczą lambadę i pojawia się mrowienie w klatce piersiowej jak by był sub w bagażniku (co prawda niewielki) i to wszystko przy tylko 75rms.
Dobrze by było jakbyś posłuchał u kogoś instalki i sam sie przekonał w przypadku PB 2xl zarówno woofer jak i tweeter są bardzo fajne na braku basiku nie można narzekać. W 3xl woofer to po prostu rewelacja coś dla Ciebie nie można się do niczego przyczepić, trzęsie nogawkami nawet obcisłymi tylko tweeter nieco nachalny ale da się go wytrzymać
Dobrze by było jakbyś posłuchał u kogoś instalki i sam sie przekonał w przypadku PB 2xl zarówno woofer jak i tweeter są bardzo fajne na braku basiku nie można narzekać. W 3xl woofer to po prostu rewelacja coś dla Ciebie nie można się do niczego przyczepić, trzęsie nogawkami nawet obcisłymi tylko tweeter nieco nachalny ale da się go wytrzymać
ja polecam swoj zestaw fakt cena duuuuzo wieksza ale niejeden wsiadl jak mialem suby niepodłączone i zaraz do bagaznika szli...a tam nima.powiem ci jak mi radzono.jesli chcesz po 2 woofery na drzwi to zestaw musi byc 2,5 way.te glosniki niemoga grać tym samym pasmem.niby kaszana wychodzi.wiec troche kombinacji jest.
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 21:10 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
U mnie jak były PB 2XL, to właśnie na brak dołu głównie narzekałem. Miałem ten zestaw w aucie ponad miesiąc i wiem co mówię. Chyba, że to moje duże drzwi stanowiły problem. Jeśli chodzi o 3XL'e to dołu nie brakuje, ale tweeter jest ogromny i przez to głośny. Nie wszystkim to pasuje, moim zdaniem system pod mocnego suba w bagażniku, bo może zagrac naprawdę głośno.
Z jedynym zestawem czułem się jakbym miał suba w bagażniku. Re Audio XXX, ale sporo wykracza poza budżet. Woofery moim zdaniem nie do zabicia, a u mnie dostawały z Audio Arta 325W RMS na kanał przy 2 ohm, bo z taką impedancją pracuje ten zestaw. Do tego regulowana głośność tweetera i cięcie woofera od góry na zwrotce.
Z jedynym zestawem czułem się jakbym miał suba w bagażniku. Re Audio XXX, ale sporo wykracza poza budżet. Woofery moim zdaniem nie do zabicia, a u mnie dostawały z Audio Arta 325W RMS na kanał przy 2 ohm, bo z taką impedancją pracuje ten zestaw. Do tego regulowana głośność tweetera i cięcie woofera od góry na zwrotce.