Skrzynka basowa

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

kam
Mały gagatek
Mały gagatek

Skrzynka basowa

Post autor: kam » sob gru 19, 2009 18:00

witam, od pewnego czasu nosze sie z zamiarem zakupu troche lepszego audio niz mam obecnie ( oryginalne golf mk3) jednostke juz zakupilem alpine x-300, a teraz rozgladam sie za tuba bo piecyk ma mi znajomy z niemczech przywieźć bodajze 700W ( co przywiezie - zobaczymy) teraz takie pytanie do was znawców tematu jaką skrzynie wsadzic do bagaznika w cenie do 200zł .. ? jest tego tyle na allegro ze niesposob wybrac a niechcialbym "pierdzacego gowna" tylko cos z glebokim i dynamincznym basem do muzyki takiej jak h-h czasem lzejsze techno .. i czy jest sens kupowania skrzyni gotowej czy lepiej sobie samemu przygotowac taka ? sprzet raczej mam (przecinarki wyrzynarki otwornice itd itp) takze tylko mdf'u brakuje.. tylko wtedy jaki glosnik do tego wybrac? oczywiscie zebym sie w tych 200zł zmiescił ?
bardzo prosze o pomoc

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » sob gru 19, 2009 19:14

kam pisze:piecyk ma mi znajomy z niemczech przywieźć bodajze 700W ( co przywiezie - zobaczymy)
Czekamy więc jak podasz model i markę tego klocka, bo teraz kupować głośnik to jak loteria.

kam
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kam » sob gru 19, 2009 21:20

nie jest to do konca powiedziane ze wezme od niego ten wzmak ( moze jakis gniot przywieść ) wiec moze dolozmy do tego zestawu 150-200 zł na piecyk co w tej cenie wartego jest uwagi ? moze powiedzcie jakie firmy sa warte uwagi a ktore nie to cos sprobuje sam wybrac :) i oczywiscie jaka skrzynka lub glosnik pod to zeby ladnie gralo ?

Sprzedam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=345282

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » sob gru 19, 2009 23:08

kam, jeśli masz zamiar tym sprzętem robić melanż na mieście (a sądzę, że tak jest) to budżet pomnóż przez 3 i wówczas masz szansę kupić coś, co spełni twoje potrzeby.
Dlaczego wnioskuję że tak jest? - otóż, nie podałeś co masz w drzwiach (przypuszczam, że fabryczne papierzaki), dlaczego tak stawiam? - bo chcesz zacząć nagłośnić auto od tyłu. Dlaczego od tyłu? - bo chcesz zwrócić na siebie uwagę na mieście. Jest inaczej?

Tak naprawdę kwota 200zł potrzebna jest do przygotowania auta do montażu muzyki.

kam
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kam » ndz gru 20, 2009 09:02

Slavwek.ie, mylisz sie fakt zapomnialem podac co mam z przodu ale tylko z tego wzgledu ze nie mam wzacniacza i nie korzystam z glosnikow ktore zakupilem moze nie jest to luxus ani gorna polka ale mam HERTZ DSK 130 juz przygotowane do wstawienia, sprzet nie ma sluzyc do naglasniania polowy parkingu wystarczy ze w aucie zagra w miare czysto.. nie jestem audiofilem nie mam kasy na sprzet za 2000zł i taki tez sprzet nie jest mi potrzebny chce cos w miare porzadnego na poczatek i tyle.. przykre jest ze ludzie tych ktorzy maja pare zl mniej na sprzet audio traktuja jak "dresow" ktorzy chca tylko "podudnic" na parkingu lub stojac na swiatlach..

Sprzedam

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » ndz gru 20, 2009 11:25

kam, nie zrozum mnie źle, ostatnie moje zdanie powinno wyjaśnić ci moje intencje.

Kwota jaką planujesz przeznaczyć nie wystarczy na zakup głośnika do normalnego grania (chyba że upolujesz markową używkę), wzmacniacz który by miał ochotę z takim głośnikiem współpracować też nie będzie kosztował 150zł.

Tak przeszukując na szybko natknąłem się na to:
http://www.allegro.pl/item853153890_sup ... 200_w.html
Ale dla tego głośnika 200W RMS to minimum. Miałem go, więc wiem o czym mówię.

P.S. Jeśli jeździsz Mk3 i planujesz wpakować tam DSK 130, to uświadom mnie jaki jest tego sens.
Ostatnio zmieniony ndz gru 20, 2009 11:32 przez Slavwek.ie, łącznie zmieniany 1 raz.

kam
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kam » ndz gru 20, 2009 12:28

Slavwek.ie, sprzetu mam sporo ktory otrzymalem w rozliczeniu ( mialem dluznika i jakos musialem ten jego dlug odebrac ) jestem totalnym laikiem w sprawie car audio dlatego pisze tutaj zeby zasiegnac porady w sprawie o ktorej nie mam pojecia... wiec prosze o wyrozumialosc i pomoc i tyle.. w takim wypadku moze zrezygnuje z suba na rzecz samego przodu oseparowanego i markowego wzmacniacza.. ? tylko ile kasy na to mam przygotowac bo jak zrozumialem 500zł nie starczy ? wiec ile tak mniej-wiecej musze jeszcze dolozyc i co w tej cenie jest godnego uwagi ?

Sprzedam

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » ndz gru 20, 2009 17:08

kam pisze:sprzetu mam sporo ktory otrzymalem w rozliczeniu
Opisz może co tam masz to może coś się z tego uzbiera.

kam
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kam » pn gru 21, 2009 12:41

hertze DSK 130
hertz esk 570
pioneer TSG 1003

reszta to "chinczyki " takze nawet nie bede ich wymienial ;) jezeli uda sie cos z tego zlozyc to super, ale wątpię :) po swietach mam zamiar posprzedawac te graty i wtedy moze bedzie $ na cos lepszego do autka..
Slavwek.ie, jakies pomysly?

Sprzedam

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » pn gru 21, 2009 17:22

DSK 130 jak również resztę możesz handlować, bo w Mk3 w drzwiach masz miejsce na 165mm głośnika a 130 to 130..

Ja na twoim miejscu zaczął bym od przodu, sprzedać to co masz, kupić separowany system 165mm (full porad i tematów masz na forum), przygotować drzwi do instalacji (również wszystko znajdziesz na ten temat) czyli głuszenie i dystans, bo bez tego montaż czegokolwiek to strata czasu.
Jesli twój budżet pozwoli, to kupić używaną 4-ro kanałówkę znanej i cenionej marki (o wzmacniaczach też są tysiące tematów) i podpiąć na razie sam przód.
Pograć, posłuchać, dozbierać i kupić skrzynkę z głośnikiem.

Co do kasy jaką trzeba szykować:
- głośniki - 300zł(nowe) i wzwyż
- wzmacniacz 300zł(używka) i wzwyż
- głuszenie i dystanse ok 150-200zł
- okablowanie pod głośniki i wzmacniacz ok 150zł

Zastanów się, ile możesz przeznaczyć i rozplanuj może zakupy na raty, czyli nie wszystko na raz a stopniowo.
Obserwuj Allegro, czasami można spotkać ciekawe klocki w dobrych pieniądzach. Omijaj z daleka dalekowschodnie wynalazki, pejingi, wojskrafty, wszelkie masakratory i tego typu udziwnienia.
Niewiele potrafią również Magnaty, MacAudio, Blaupunkty, Sony Xplod

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”