Właściwe zasilanie prądem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Właściwe zasilanie prądem
Witam mam takie pytanie posiadam dwa wzmacniacze Ground Zero jeden to czterokanałowy GZRA 5100X II a drugi to monoblok GZTA 1.1200 TXD do tego oczywiście kondensator dwu faradowy i teraz moje pytanie jaki do tego dobrać akumulator abym nie miał problemu z poborem prądu bo chyba seryjny akumulator nie da sobie z tym rady czy warto inwestować w akumulator żelowy czy lepiej wkładać normalny akumulator tylko mocniejszy niż seryjny prosze o jakieś sugestie pozdrawiam
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Wszystko zależy od tego co będzie tymi wzmacniaczami zasilane.
Najlepszym sposobem, jeśli byłoby to potrzebne jest dołożenie drugiego aku do bagażnika, który miałby służyć tylko jako bufor dla sprzętu audio, ale można również wymienić ten który jest pod maską na aku AGM.
Jeśli TM w podpisie ma znaczyć Tomaszów Mazowiecki, to możesz zawsze wpaść do mnie i pogadać na ten temat.
Pozdro
Najlepszym sposobem, jeśli byłoby to potrzebne jest dołożenie drugiego aku do bagażnika, który miałby służyć tylko jako bufor dla sprzętu audio, ale można również wymienić ten który jest pod maską na aku AGM.
Jeśli TM w podpisie ma znaczyć Tomaszów Mazowiecki, to możesz zawsze wpaść do mnie i pogadać na ten temat.
Pozdro
musisz przeciagnac kable od alternatora do drugiego aku i po robocie a jak alternator nie da rady to bedziesz musial wrzucic mocniejszy lub drugi
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw gru 10, 2009 15:47 przez Loo82, łącznie zmieniany 2 razy.
Poloneza? Owszem ale tylko wypić lub zatańczyć