Nie odcina prądu z radia
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Nie odcina prądu z radia
Kolega dał mi radio typu sony nie ważne.
Problem w tym ze gdy wyłącze go swieci sie mu wyświetlacz.
Kumpel miał go w audi i gdy wyjąl kluczyk to gasło a mk2 nie odcina pradu.
Jak mysicie co zrobic z tym fantem ?
Problem w tym ze gdy wyłącze go swieci sie mu wyświetlacz.
Kumpel miał go w audi i gdy wyjąl kluczyk to gasło a mk2 nie odcina pradu.
Jak mysicie co zrobic z tym fantem ?
Ostatnio zmieniony sob lis 28, 2009 14:26 przez elo91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Sprawdź czy w kostce żółty jest podpięty do czerwonego kabelka jeśli tak to rozłącz i zabezpiecz czerwony kabelek a żółty musisz wpiąć w przewód który jest w stacyjce kolor to żółto czarny lub na odwrót on daje napięcie po włączeniu stacyjki ale przed podpięciem sprawdź miernikiem czy tak na pewno jest bo już widziałem różne patenty że były kolory obruconie w stacyjce pozdro
LEŚNY PRZYTULAS
jeżeli to sony to po prostu dłużej przyciśnij i przytrzymaj przycisk "OFF" ,radio zgaśnie, ta marka ma to do siebie że jak go wyłączasz przyciskiem to radio się owszem wyłączy ale wyświetlacz nadal świeci, przytrzymasz ok. 3-4 sek. na pewno zgaśnie, jeśli to nie poskutkuje trzeba ingerować w kable (najlepiej po stacyjce zrobić i tyle)Problem w tym ze gdy wyłącze go swieci sie mu wyświetlacz.
Kolego weź miernik i zobacz na którym kablu przecina Ci 12V, miałem do tej pory 2 VW i w każdym kostka była robiona, coś zawsze musiałem zmienić, ale tak jak napisał karambol ja bym tak zostawił bo możesz radyjka słuchać bez kluczyka w stacyjce.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Golf 3 Red Devil By Me ;D
na wyciągnietym panelu też będzie pobierać ci moc z aku, wiem bo kolega też tak miał i mimo wyciągniecia panelu gdy auto postało dużej niz 3 dni aku mu padl całkiem, fakt taki że miał pełną elektryke w aucie, alarm itd. i słaby aku, ale wystarczyło zmienić przewody standartowo żółty z czerwonym i czerwony z żółtym.
jeśli ci pomogę nie zapomnij o kliknięciu w "pomógł" ;)
to dziwnie masz podłączoną elektryke, wychodzi na to, że tam idzie non stop prąd z aku i radio trzeba wyłączać ręcznie, ale jeśli twoje radio robi jakieś zwarcie ( mam na myśli swiecący się panel) to zmieniłbym radio, spróbuj radia ok kolegi na pare dni i zobac zysz czy to wina radia czy elektryki. jak elektryki to miłej zabawy mam nadzieję ze to wina radia
jeśli ci pomogę nie zapomnij o kliknięciu w "pomógł" ;)