Od około 3 lat używam głośnika 10" Infinity 1040w i od jakiegoś czasu mam z nim problem. Najpierw rozkleiła mi się membrama od gumy, a teraz ze środka odkleiło się logo. Głośnik wygląda tak:
Membrana kleiłem jakiś klejem typu budapren i dociskałem zaciskami, ale ponieważ podklejałem ją w kilu miejscach wiecznie jak się chce dobrze odtłuścić i nałożyć klej to trzeba odgiąć trochę na boki membranę. Niestety tak jest w kółko, czyli trzeba by było całość chyba oderwać i na nowo przykleić aby klej był wszędzie równomiernie rozłożony?
Druga sprawa to logo, zacząło częściowo odstawać i ostatecznie dziś je usunąłem, wyczyściłem wsio i na nowo przykleiłem. Nie wiem jak to się będzie trzymać ale to pewnie jutro się okaże.
Moje pytania. Czy trafił mi się taki felerny model? Czy może infinity jest kiepskie? Jak i czym to posklejać, czy może dać sobie spokój i kupić inny głośnik?
Dodam że głośniki nie jest katowany itd, normalne słuchanie radia, co tym bardziej mnie dziwi że się tak rozpada :/
Naprawa głośnika
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Naprawa głośnika
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 22:03 przez azizi, łącznie zmieniany 2 razy.
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
wiem ze wymieniaja zawieszenia glosników,widzialem kiedys w jakims sklepie w ofercie mieli i jaki klej stosowac pisalo.wiec jest to do zrobienia
[ Dodano: Nie Lis 22, 2009 21:23 ]
nawet teraz na allegro kilka widze
[ Dodano: Nie Lis 22, 2009 21:23 ]
nawet teraz na allegro kilka widze
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 22:10 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
azizi, hyh tak sie nie powinno robic jak zrobiles membrana musi byc wycentrowana tak samo jak felga w aucie zeby dobrze gralo i cewki nie ocieraly, daj glosnik do regeneracji nie zmienia membarny ani nic i zaplacisz okolo 40 zł a zrobia to profesionalnie
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186922][img]http://images42.fotosik.pl/168/5045874243d5bdca.jpg[/img][/url]
nie mam pojęcia gdzie u mnie mogą to robić, dziś następny raz będę testował klejenie, wkurza to strasznieMaRo1705 pisze:azizi, hyh tak sie nie powinno robic jak zrobiles membrana musi byc wycentrowana tak samo jak felga w aucie zeby dobrze gralo i cewki nie ocieraly, daj glosnik do regeneracji nie zmienia membarny ani nic i zaplacisz okolo 40 zł a zrobia to profesionalnie
z chęcią bym dał to do roboty komuś kto wie czego użyć i jak się do tego zabrać, ale wysyłkowo nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 15:17 przez azizi, łącznie zmieniany 1 raz.
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
właśnie chyba tak będę musiał zrobić, bo samemu coś mi to nie wychodzi :/MaRo1705 pisze:azizi, w kazdym sklepie muzycznym napewno zregeneruja , a mozesz jeszcze w serwisach rtv popytac z tym ze oni to gdzies wysla i swoja marze naloza ale napewno maja taniej