Jak to podłączyć?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Paździoch
Ma gadane
Ma gadane

Jak to podłączyć?

Post autor: Paździoch » sob lis 07, 2009 12:44

Cze
Niedawno kupiłem głosniki a mianowicie 1 basowy voodoo 800W i 2 infinity 300W a RMS 100W.Jaki mam kupic wzmacniacz chodzi mi tu o moc i czy moge to podlaczyc do jednego zmacniacza i jak mam wykonac skrzynie do tego??

Awatar użytkownika
Despero
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Despero » sob lis 07, 2009 19:01

Witaj,
zacznijmy od tego ... wlasciwie zacznijmy od poczatku. W jakim aucie ? do jakiego radia ? za ile kasy ? podaj chociaz modele glosnikow a nie ich moc bo moc akurat to jest ostatnia rzecz jaka CI jest potrzebna :) gdzie chcesz monstowac piec ? bagaznik ? schowek ? jesli myslisz o 1 wzmaku to pewnie mozesz, efekt nie bedzie juz tak dobry jak dwa oddzielne ale jak rozumiem chodzi tu o budźet. Jak sie domyslam pewnie masz glosniki infinity reference 16 cm, dwudrozne. Do jakiej muzy potrzebujesz skrzynie? sluchasz techno, czy rapu , wtedy warto pomyslec nad czym czy zamknieta czy otwarta. Zacznijmy podstawowy temat ile chcesz na to wydac, bo jak widze to bedzie najwazniejsze. Wtedy bedziemy myslec dalej. A czasami warto dac 200-300 zl w profi zakladzie car audio na prosta skrzynie ktora moga wykonac pod glosnik ( jesli znaja parametry glosnika ) lub jak jedziemy po kosztach to na allegro kupisz za 70 gotowa skrzynie bass reflex na glosnik 25-30 cm. ale poczekam az mi cos wiecej powiesz, pozdro

Awatar użytkownika
Paździoch
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Paździoch » ndz lis 08, 2009 15:50

A wiec tak.Ma to być w golfie lll radio mam Pioneer DEH-P50UB chce je zamontowac w bagazniku no i moga być 2 wzmacnaicze :jezor: tak mam 2 głośniki infinity reference no i voodoo SWI 800 4ohm.Skrzynie potrzebuje do reagge i hip-hopu.Mam do tego zrobic jedna skrzynie ale z 2 komorami czy jakis inaczej a wydac na to moge ok.1000zl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”