skrzynia się wyłącza
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
skrzynia się wyłącza
mam w moim mk2 skrzynie i wzmacniacz zestaw blaupunkta i zauwazyłem ze po przekreceniu stacjki ale nie wlaczeniu auta skrzynia jest wylaczona i odpala sie dopiero jak zapale silnik i na zimnym jak wlacze wycieraczki (przy wlaczonym silniku) to skrzynka sie na chwile wylacza, czy cos mam nie tak z instalacja,masą?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Yoszi Wcale nie musi. Jak podłączy się pod dobry punk masy do karoseryjni, to będzie OK. Tylko takie połączenie musi być odpowiednio przygotowane. (Oczywiście nie ma to jak masa z aku)
Ja jak podłączam masę to szukam takiego punktu gdzie jest blacha zgrzana, a nie skręcana (siedzenia). Z blachy zdrapuję farbę i smaruję punk łączenia smarem miedzianym. Wszystko skręcam grubą śrubą. Ale to nie koniec dodatkowo zakładam dodatkową masę od aku do karoseryjni.
Ja jak podłączam masę to szukam takiego punktu gdzie jest blacha zgrzana, a nie skręcana (siedzenia). Z blachy zdrapuję farbę i smaruję punk łączenia smarem miedzianym. Wszystko skręcam grubą śrubą. Ale to nie koniec dodatkowo zakładam dodatkową masę od aku do karoseryjni.
Zgadzam się jak najbardziej z Tobą , lecz kolega najprawdopodobniej Tak podczepił mase , ze po prostu potężne jebn... e powoduje zanik masy i przygasanie wzmacniacza , za czym idzie słaba lub zerowa moc Tuby/ Skrzyni .popak20 pisze:Yoszi Wcale nie musi. Jak podłączy się pod dobry punk masy do karoseryjni, to będzie OK. Tylko takie połączenie musi być odpowiednio przygotowane. (Oczywiście nie ma to jak masa z aku)
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images35.fotosik.pl/84/fded55edb732fb53.png[/img][/url]
MK2 !
MK2 !
Witam
Napisz jakie jest napięcie przy wzmacniaczu, przy cichym graniu i przy głośniom graniu?
Masa z pasów nie jest dobrym miejscem. Pewnie tylko odkręciłeś i przykręciłeś konektor oczkowy. Zdrap farbę z karoserii i uchwytu od pasów (pewnie też są pomalowane) i posmaruj wszystkie styki smarem miedzianym. Zabezpieczy to przed korozją i poprawi przewodzenie) Taki smar jest po 5zł Żaden wydatek. Acha może też dać dodatkową masę od aku do karoserii i też pamiętaj o smarze.
Napisz jakie jest napięcie przy wzmacniaczu, przy cichym graniu i przy głośniom graniu?
Masa z pasów nie jest dobrym miejscem. Pewnie tylko odkręciłeś i przykręciłeś konektor oczkowy. Zdrap farbę z karoserii i uchwytu od pasów (pewnie też są pomalowane) i posmaruj wszystkie styki smarem miedzianym. Zabezpieczy to przed korozją i poprawi przewodzenie) Taki smar jest po 5zł Żaden wydatek. Acha może też dać dodatkową masę od aku do karoserii i też pamiętaj o smarze.