strzał w głośnikach przy przełączaniu utworów
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
strzał w głośnikach przy przełączaniu utworów
Witam jak w temacie przy zmianie utworów w radiu w głośniku z tyłu słychać taki strzał puknięcie i to samo przy zmianie stacji radiowych, co to może być?
-
- Forum Master
- Kontakt:
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
co to znaczy uwalona masa na rca
[ Dodano: 26 Sie 2009 18:04 ]
na początku miałem w aucie tylko głośniki w podszybiu i dwie elipsy montowane seryjnie w parapety takie 6x4 i zawsze w tylnym lewym było słychać przy przełączaniu utworów albo stacji radiowych takie łup "strzał"
teraz mam nadal głośniki w podszybiu skrzynie i wzmaka blaupunkt i głośniki JBL w półce i w którymś z tyłu słychać takie łupnięcie
[ Dodano: 26 Sie 2009 18:04 ]
na początku miałem w aucie tylko głośniki w podszybiu i dwie elipsy montowane seryjnie w parapety takie 6x4 i zawsze w tylnym lewym było słychać przy przełączaniu utworów albo stacji radiowych takie łup "strzał"
teraz mam nadal głośniki w podszybiu skrzynie i wzmaka blaupunkt i głośniki JBL w półce i w którymś z tyłu słychać takie łupnięcie
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
mam pytanie odnośnie mojego zestawu mam w bagażniku skrzynie blaupunkt 600w i wzmacniacz blaupunkt 350w (dwukanałowy) oraz w podszybiu dwa małe głośniki i pojechałem do sklepu dokupić coś do półki bo z tyłu pasażerowie nic z muzy nie słyszeli, koleś w sklepie powiedział że skoro to wzmacniacz dwukanałowy to nie da się już pod niego nic podpiąć i wcisnął mi głośniki
JBL GT 5-652 45w moc muzyczna 135 i jednak udało mi się je podpiąć pod wzmacniacz bez problemu i teraz nie wiem czy to nie za słabe głośniki czy to wystarczy czy wymienić na coś lepszegO? bo jak głośno włącze to mam wrażenie że jeden z JBLÓw zaczyna pierdzieć
JBL GT 5-652 45w moc muzyczna 135 i jednak udało mi się je podpiąć pod wzmacniacz bez problemu i teraz nie wiem czy to nie za słabe głośniki czy to wystarczy czy wymienić na coś lepszegO? bo jak głośno włącze to mam wrażenie że jeden z JBLÓw zaczyna pierdzieć
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2009 21:22 przez specWROC, łącznie zmieniany 1 raz.
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
zaczyna się ciekawie...specWROC pisze:pojechałem do sklepu dokupić coś do półki bo z tyłu pasażerowie nic z muzy nie słyszeli
dać się da...specWROC pisze:powiedział że skoro to wzmacniacz dwukanałowy to nie da się już pod niego nic podpiąć
ale czy się powinno?
specWROC pisze:wcisnął mi głośniki
no to się w porę pytaszspecWROC pisze:czy to nie za słabe głośniki czy to wystarczy czy wymienić na coś lepszegO?
współosiowe głośniki - bardziej pod radio niż wzmacniacz
W półce zrobią więcej złego niż dobrego
Nie wiem jak z możliwością montażu głośników w tylnych boczkach?
Pewnie patent już jest
[ Dodano: 28 Sie 2009 21:33 ]
podłącz bezpośrednio pod wzmacniacz - bez tej tuby...bo jak głośno włącze to mam wrażenie że jeden z JBLÓw zaczyna pierdzieć
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Szczerze mówiąc to to jest tak, jak chce się w MK2 zrobić za małe pieniądze Audio.
A nie ma innego dobrego sposobu jak zrobienie paneli w drzwi, porządne wygłuszenie drzwi i skrzynka w bagażniku, a wszystko pod wzmacniaczem.
Jak patrzę na pieniądze, które wydałeś to uważam, że spokojnie da się za to zrobić panele, wygłuszyć drzwi i zamontować 16-tki w panelach.
Może starczyłoby jeszcze na jakiś używany porządny wzmacniacz.
A tak wydajesz pieniądze, tu dołożysz 10-tki, tam głośniki w półkę, zaraz robi się problem, bo nie ma ich czym zasilić.
Dodatkowo jajka zagłuszają suba, sub jajka i wszystko gra jak z
Niestety taka jest szczera i boląca prawda.
Wzmacniacz do suba jest w kanałowy i w mostku ma zasilać tylko suba i tu pane ze sklepu się nie mylił.
I nie wcisnął Ci głośników, bo przecież jesteś dorosły i gdybyś nie chciał, to byś nie kupił.
Pozdro
A nie ma innego dobrego sposobu jak zrobienie paneli w drzwi, porządne wygłuszenie drzwi i skrzynka w bagażniku, a wszystko pod wzmacniaczem.
Jak patrzę na pieniądze, które wydałeś to uważam, że spokojnie da się za to zrobić panele, wygłuszyć drzwi i zamontować 16-tki w panelach.
Może starczyłoby jeszcze na jakiś używany porządny wzmacniacz.
A tak wydajesz pieniądze, tu dołożysz 10-tki, tam głośniki w półkę, zaraz robi się problem, bo nie ma ich czym zasilić.
Dodatkowo jajka zagłuszają suba, sub jajka i wszystko gra jak z
Niestety taka jest szczera i boląca prawda.
Tutaj pozostaje Ci tylko zostawienie jajek pod radiem.specWROC pisze:to teraz nie wiem jak zrobić czy skrzynie i głośniki z półki zostawić pod wzmacniacz czy głośniki z półki bezpośrednio pod radio?
Wzmacniacz do suba jest w kanałowy i w mostku ma zasilać tylko suba i tu pane ze sklepu się nie mylił.
I nie wcisnął Ci głośników, bo przecież jesteś dorosły i gdybyś nie chciał, to byś nie kupił.
Pozdro
Ja bym zrobil tak ze kupujesz wzmaka 4 kanalowego, np sony xm-3040f, kupujesz zestaw odsperarowany glosnikow, skrzynke juz masz. Podpinasz glosniki pod wzmaka, z dwoch wyjsc robisz jedno (mostkujesz) pod suba. Ten soniacz ma rowniez filtr gorno i dolnoprzepustowy. I masz juz suba i glosniki z przodu pod wzmakiem. Wiecej uwierz mi nie trzeba. Wazne jest wygluszenie drzwi, zamontowanie glosnikow na dystansach. Ja akurat wygluszylem drzwi matami app. Czy dobrze zrobilem okaze sie po zimie