Kto sie szykuje do Db Draga?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » wt lis 15, 2005 14:40

a mozecie mi polecic jakis konkretny głosnik do db draga....tylko zeby cenowo nie przekroczył 1000zł....a najlepiej jaklby kosztował polowe tego:)

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » wt lis 15, 2005 15:23

Pioneer TS W 121 SPL

[ Dodano: Wto Lis 15, 2005 2:27 pm ]
Acha uważaj na spawy stosując ten głośnik i obserwuj tablice rejestracyjne

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
k3fir
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: k3fir » wt lis 15, 2005 16:25

TUTENHAMON pisze:Acha uważaj na spawy stosując ten głośnik i obserwuj tablice rejestracyjne

przeciez byle tuba ruszy tablica.

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » wt lis 15, 2005 16:26

tak to prawda nie wiem czy w takim szybkim tempie jak te burzyciele ścian.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
krizzz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krizzz » wt lis 15, 2005 17:20

TUTENHAMON pisze:Pioneer TS W 121 SPL

Taka moc jeszcze spawom nie zagrozi... ;) :D
2 x TS-W3004SPL na pewno bujna mi klapa :) Widzialem w usa golfa w akcji z dwoma moimi pionkami - boczne blotniki wychylaly sie na ok.2-3 cm... :hmm:

[b]Sprzęt PowerBass, μ-Dimension, Stinger, GroundZero, Hertz, Phonocar i inne[/b]
[url=http://tuninginside.pl][img]http://img504.imageshack.us/img504/4482/bannermalypz9.gif[/img][/url]

wau

Post autor: wau » wt lis 15, 2005 17:29

uwazajcie bo na przysly rok moze sie okazac ze bedzie Espl.i db draga troche zmniejsza zeby DBilstwo im sie nie zjerzdzalo a zrobi z tego konkurecjie gdzie wiedza i praca maja cos do powiedzenia..a nie wrzuty i smietnik;)

Awatar użytkownika
krizzz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krizzz » wt lis 15, 2005 17:35

wau pisze:uwazajcie bo na przysly rok moze sie okazac ze bedzie Espl.i db draga troche zmniejsza zeby DBilstwo im sie nie zjerzdzalo a zrobi z tego konkurecjie gdzie wiedza i praca maja cos do powiedzenia..a nie wrzuty i smietnik;)
co poeta mial na mysli...?

[b]Sprzęt PowerBass, μ-Dimension, Stinger, GroundZero, Hertz, Phonocar i inne[/b]
[url=http://tuninginside.pl][img]http://img504.imageshack.us/img504/4482/bannermalypz9.gif[/img][/url]

wau

Post autor: wau » wt lis 15, 2005 21:28

waszego db draga.podobno w przyszlym roku maja wam pozmieniac katergorie.ocena ma sie zblizyc do sound off,chodzi tu glownie o instalke.

teraz jasniej

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » wt lis 15, 2005 23:34

krizzz pisze:

Taka moc jeszcze spawom nie zagrozi... ;) :D
2 x TS-W3004SPL na pewno bujna mi klapa :) Widzialem w usa golfa w akcji z dwoma moimi pionkami - boczne blotniki wychylaly sie na ok.2-3 cm... :hmm:
Wiesz ja z TS w121 SPL korzystam prawie trzy latka kiedy jeszcze nie było ich na polskim rynku natomist ty pare miesięcy pojeździsz troche to sam się przekonasz.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
krizzz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krizzz » śr lis 16, 2005 10:36

Do tej pory mialem 2 Pionki TS-W305C - wiec duze cisnienie nie jest mi obce ;) :D
BTW - jakim wzmakiem go napedzasz? Pozdro :)

powgreg
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: powgreg » czw lis 17, 2005 10:03

Na tych głośnikach Pioneera trudno zrobić jakiś super wynik w dBdragu ze względu na sporą masę ustroju drgajacego oraz stosowane przez tą firmę podejscie do sprzetu który być trudny do uszkodzenia (progresywne zwieszenie) owszem 140dB mozna nieznacznie przekroczyć ale przy bardzo mocnym wzmacniaczu (najlepiej analogowym) są to raczej głosniki do mocnego i długiego grania :grin: .
Co do pękania spawów wypadania szyb itp to tylko mity przynajmniej do 152dB nigdy takiego zjawiska nie zauważyłem ani u siebie ani u innych zawodników z startujących dB.

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » czw lis 17, 2005 10:14

powgreg pisze:

Na tych głośnikach Pioneera trudno zrobić jakiś super wynik w dBdragu ze względu na sporą masę ustroju drgajacego oraz stosowane przez tą firmę podejscie do sprzetu który być trudny do uszkodzenia (progresywne zwieszenie) owszem 140dB mozna nieznacznie przekroczyć ale przy bardzo mocnym wzmacniaczu (najlepiej analogowym) są to raczej głosniki do mocnego i długiego grania :grin: .
Co do pękania spawów wypadania szyb itp to tylko mity przynajmniej do 152dB nigdy takiego zjawiska nie zauważyłem ani u siebie ani u innych zawodników z startujących dB.
a jaki konkretnie głosnik czy głosniki masz na mysli??

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » czw lis 17, 2005 15:48

powgreg pisze:

Będąc w niemczach dokładnie w Honwerze na pokazie marki ponier w małym pomieszczeniu gdzieś wielkości vw polo stał mór taki zwykły z czerwonej cegły z gdzieś około 1cm tynkiem. Model TS W 121Spl dał tak popalić że tynk odleciał. Natomiast MOdel TS W 5000 SPL Ruszył spouny tegieł i 2 cegły pękły kazdy z widzów miał możliwość obejrzenia tego nażywo pomacania mury sprwadzenia czy nie ma jakiegoś przekrętu druga marka która dokonał tego wyczynu to Carwin Vega model stroker 38. Więc sądze że 121 potrafi ruszyć spawy wiem to po swoim aucie. Natomiast masz racje że trzeba mocnego wzmacniacza rzekłbym bardzo mocnego.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » czw lis 17, 2005 15:54

Dobra to ja mam pytanko troche z innej beczki...wiadomo ze taki sprzet potrzebuje elektrowni pradu...czy zmieniacie cos w autkach..tzn altenrator na wiekszy itd.....

ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”