Kto sie szykuje do Db Draga?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

wejlantf

Post autor: wejlantf » pn lis 07, 2005 20:10

szymon210 pisze:Ale przykro mi Firsami ani alpharadami nie handlujemy
a to szkoda...:(

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » pn lis 07, 2005 21:15

w tym roku poszedlem z ciekawosci i prawie co bym byl w czołowce:) 129,8dB....nie znam sie za bardzo na tej dziedzinie ale planuje za rok tez wystartowac ...oczywiscie sprzet bedzie zmodernizowany....

ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6

Awatar użytkownika
szymon210
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: szymon210 » pn lis 07, 2005 21:37

Wiesz... bo to dwie różne rzeczy albo dobre głośniki albo first ;)

Najtańsze Car Audio
Sony Pioneer Alpine Clarion JVC
http://www.expert-audio.bazarek.pl/

Kudłaty
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Kudłaty » pn lis 07, 2005 23:23

bede sie zabieral na przyszly rok/dwa z dwoma beymami power 15 sadze ze jest to mocny konkurent dla wielu innych marek choc beyma nie istnieje zbyd dlugo na rynku car audio za to wiedza dobrze co to estrada:) czyli db nie sa im obce co widac po tych beymach:D

wejlantf

Post autor: wejlantf » wt lis 08, 2005 08:52

ćwikła pisze:prawie co bym byl w czołowce:) 129,8dB....nie znam sie za bardzo na tej dziedzinie ale planuje za rok tez wystartowac
widać jaki poziom mamy w Polsce db drag

Awatar użytkownika
krizzz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krizzz » wt lis 08, 2005 10:41

wejlantf pisze:
ćwikła pisze:prawie co bym byl w czołowce:) 129,8dB....nie znam sie za bardzo na tej dziedzinie ale planuje za rok tez wystartowac
widać jaki poziom mamy w Polsce db drag
nie bardzo cie rozumiem... byles na jakichkolwiek oficjalnych zawodach db drag?

[ Dodano: Wto Lis 08, 2005 09:44 ]
Kudłaty pisze:bede sie zabieral na przyszly rok/dwa z dwoma beymami power 15 sadze ze jest to mocny konkurent dla wielu innych marek choc beyma nie istnieje zbyd dlugo na rynku car audio za to wiedza dobrze co to estrada:) czyli db nie sa im obce co widac po tych beymach:D
mocą nie imponuja...

[b]Sprzęt PowerBass, μ-Dimension, Stinger, GroundZero, Hertz, Phonocar i inne[/b]
[url=http://tuninginside.pl][img]http://img504.imageshack.us/img504/4482/bannermalypz9.gif[/img][/url]

Kudłaty
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Kudłaty » wt lis 08, 2005 16:58

w db drag chyba nie chodzi o moc tylko o db do tego glosnika mozna spokojnie przylozyc okolo 600-700w rms... stosunek bl jest masakryczny no i potezny spl...glosnik z estradowym charakterem... a jaki glosnik bys polecal w tej cenie ktory by go przebil na db drag... poza tym czemu sie sugerujesz moca czy to jest dla ciebie wyznacznik glosnosci??

wejlantf

Post autor: wejlantf » wt lis 08, 2005 21:07

krizzz pisze:nie bardzo cie rozumiem... byles na jakichkolwiek oficjalnych zawodach db drag?
skora Ćwikła pisze, że przypadkowo trafił na te zawody, i że w zasadzie się nie zna na CA, to znaczy, że zawody Db Drag może wygrać ktokolwiek, byle głośniej grało. Jeśli się mylę to mnie poprawcie

[ Dodano: Wto Lis 08, 2005 20:08 ]
do ćwikły jak zwykle chciałem sobie tylko posta nabić ;)

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » wt lis 08, 2005 21:38

akurat koolego na car audio to sie znam i jeszcze bym cie zaskoczył....chodziło mi jedynie o dB drag....za zawody namówili mmnie kolesie z klubu i poszedłem...a ze wyszło ile wyszło to bylem nawetr zaskoczony......mi raczej zalezy na dzwieku ..tzn na czystosci a nie waleniu łubudu łubudu

ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6

wejlantf

Post autor: wejlantf » śr lis 09, 2005 10:44

ok, w takim razie zwracam honor

Awatar użytkownika
krizzz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krizzz » pn lis 14, 2005 22:04

Kudłaty pisze:w db drag chyba nie chodzi o moc tylko o db do tego glosnika mozna spokojnie przylozyc okolo 600-700w rms... stosunek bl jest masakryczny no i potezny spl...glosnik z estradowym charakterem... a jaki glosnik bys polecal w tej cenie ktory by go przebil na db drag... poza tym czemu sie sugerujesz moca czy to jest dla ciebie wyznacznik glosnosci??
W db dragu nie tylko glosnosc ma znaczenie. Moze wlasnie przede wszystkim szybkosc i precyzyjna kontrola szybkosci skoku membrany. Jesli jednak juz chodzi o moce - twierdze tak z wlasnego doswiadczenia, a nie z analizy przebiegu sinusoidy... ;) Nie chce wchodzic w zadne dyskusje - po prostu np na vwmanii ja wystartuje z "normalnymi" (czyli nie estradowymi ;) ) wooferami o mocy 2kW przeciwko estradowce z olbrzymim wykopem o mocy 600 czy 800W :) To bedzie najlepsze podsumowanie naszej rozmowy :D Wnioski beda wowczas oczywiste :) Pozdrawiam

SPL team xtreme :)

[b]Sprzęt PowerBass, μ-Dimension, Stinger, GroundZero, Hertz, Phonocar i inne[/b]
[url=http://tuninginside.pl][img]http://img504.imageshack.us/img504/4482/bannermalypz9.gif[/img][/url]

Kudłaty
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Kudłaty » pn lis 14, 2005 23:31

absolutnie nie chce sie klocic ale estradowe glosniki maja ogromna precyzje i niesamowita szybkosc przy skutecznosci jaka wytwarzaja... oczywiscie mija sie to z celem przy car audio...ta beyma to jest glosnik typowy do car audio tyle ze produkowny przez firme robiaca glosniki estradowe i ma takie estradowe zaciecie...nie wiem co wy widzicie w mocy...dla mnie im wiecej mocy tym gorzej bo trzeba mocniejszego wzmaka a jak wiadomo w aucie duzo wat to duzy wydatek:D

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » wt lis 15, 2005 10:45

krizzz pisze:
Kudłaty pisze:w db drag chyba nie chodzi o moc tylko o db do tego glosnika mozna spokojnie przylozyc okolo 600-700w rms... stosunek bl jest masakryczny no i potezny spl...glosnik z estradowym charakterem... a jaki glosnik bys polecal w tej cenie ktory by go przebil na db drag... poza tym czemu sie sugerujesz moca czy to jest dla ciebie wyznacznik glosnosci??
W db dragu nie tylko glosnosc ma znaczenie. Moze wlasnie przede wszystkim szybkosc i precyzyjna kontrola szybkosci skoku membrany. Jesli jednak juz chodzi o moce - twierdze tak z wlasnego doswiadczenia, a nie z analizy przebiegu sinusoidy... ;) Nie chce wchodzic w zadne dyskusje - po prostu np na vwmanii ja wystartuje z "normalnymi" (czyli nie estradowymi ;) ) wooferami o mocy 2kW przeciwko estradowce z olbrzymim wykopem o mocy 600 czy 800W :) To bedzie najlepsze podsumowanie naszej rozmowy :D Wnioski beda wowczas oczywiste :) Pozdrawiam

SPL team xtreme :)
Powiadomcie nas gdzie będą odbywały się te zawody może jakbym miał troche czasu sam bym sprawdził ile wyciska mój sprzęcik. Narzie mogę tylko sprawdzać złotówką położoną na dachu.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
krizzz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: krizzz » wt lis 15, 2005 11:46

Kudłaty pisze:absolutnie nie chce sie klocic ale estradowe glosniki maja ogromna precyzje i niesamowita szybkosc przy skutecznosci jaka wytwarzaja... oczywiscie mija sie to z celem przy car audio...ta beyma to jest glosnik typowy do car audio tyle ze produkowny przez firme robiaca glosniki estradowe i ma takie estradowe zaciecie...nie wiem co wy widzicie w mocy...dla mnie im wiecej mocy tym gorzej bo trzeba mocniejszego wzmaka a jak wiadomo w aucie duzo wat to duzy wydatek:D
Na temat estradowych glosnikow przyznaje ci racje - sa dobre do naglasniania duzych imprez, ale co do db draga to wole duze moce - niestety to kosztuje, ale IMHO warto :] Kazdy ma swoj sposob, a zawody sa od tego, zeby to zewryfikowac :) Pozdrawiam i do zoba na zawodach :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”