kostka ISO

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

danek.dmc
Nowicjusz
Nowicjusz

kostka ISO

Post autor: danek.dmc » ndz sie 02, 2009 22:51

Jak już wiele osób i ja szukałem jak podłączyć kostkę ISO od radia pod fabryczna instalacje w Golfie IV. Niby opisane wiele razy i wszystko jest to albo tak namieszane ze nie wiadomo o co chodzi albo kolory kabli się nie zgadzają... Do rzeczy... generalnie po wielu próbach i kilku spalonych bezpiecznikach mam wszystko podłączone i jest ok i cała filozofia jest w tym by w kostce ISO tej z radia co wychodzi to wystarczy zamienić kabel czerwony z żółtym (nie wolno ich łączyć - bo niektórzy i tak radzą bo chyba w peugeotie i fiacie będzie ok ale w VW kosztuje to tylko utratę bezpiecznika chyba tego "złącze-S" czyli numer 37 jak coś to mnie poprawcie) zamiana jest ułatwiona bo te dwa kable mają złączki do zaciśnięcia. I to cała filozofia-efekt radio działa po przekręceniu kluczyka a po wyjęciu gaśnie samo i nie gubi pamięci (radio i CD).

jestem pewny podłączenia na 99% jest tylko jeden szczegół i moje pytanie czy to normalne i powinno tak być ze po wyjęciu kluczyka radio gaśnie i po chwili w aucie słychać słychać takie kliknięcia podwójne dźwięki pi..pi....pi..pi..... dwa szybki przerwa i dwa znowu. myślałem ze to jakieś zwarcie czy ostrzeżenie ale alarm działa bezpiecznika chyba nie wywaliło i chyba jest ok zobaczymy co będzie się dziać przez najbliższe dni.

czy jest możliwe ze dźwięk ten sygnalizuje nie zdjęcie panela od radia? mam radio Sony CDX GT 200S radio warte z 300zl wiec mnie dziwi by miało taka funkcje-wykrycia nie zdjętego panela?

na koniec radze przy podłączaniu radia sprawdzanie bezpieczników czy któryś nie wywalił szczególnie nr 42,44 i ten 37 ("S") (jest w środkowym rzędzie na samym dole)

czekam na odpowiedzi pozdrawiam

Slavwek.ie
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Slavwek.ie » pn sie 03, 2009 15:59

danek.dmc pisze: czy jest możliwe ze dźwięk ten sygnalizuje nie zdjęcie panela od radia
dokładnie to jest to, Sony tak mają.

[ Dodano: 03 Sie 2009 16:00 ]
danek.dmc pisze:na koniec radze przy podłączaniu radia sprawdzanie bezpieczników czy któryś nie wywalił
W dobrym tonie jest usunięcie bezpiecznika, jeśli grzebiemy w kablach :bajer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”