głośniki na przód + wzmak
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
głośniki na przód + wzmak
Chłopaki mam problem. Szukam głośników na przód 165mm do mk3, oraz wzmacniacza który napędzi system przedni oraz suba (w przyszłości). cena głośników i wzmaka do 1100 zł wiem że za tą kase moge kupić razem z subem ale nie mam zamiaru inwestować w tz Kupe.
Czekam na sensowne propozycje:) i z góry dziękuje za porady
[ Dodano: 27 Lip 2009 13:20 ]
zapomniałem dodać,
drzwi mam wygłuszone + zamontowane dystanse
[ Dodano: 27 Lip 2009 13:34 ]
Kumpel polecił mi coś z palety focala bądz morel
http://allegro.pl/item697802740_focal_2 ... 65_mm.html
Lecz nigdy nie słyszałem jak to gra, może ktoś ma ten zestaw u siebie bądz morel 6 tempo?
Czekam na sensowne propozycje:) i z góry dziękuje za porady
[ Dodano: 27 Lip 2009 13:20 ]
zapomniałem dodać,
drzwi mam wygłuszone + zamontowane dystanse
[ Dodano: 27 Lip 2009 13:34 ]
Kumpel polecił mi coś z palety focala bądz morel
http://allegro.pl/item697802740_focal_2 ... 65_mm.html
Lecz nigdy nie słyszałem jak to gra, może ktoś ma ten zestaw u siebie bądz morel 6 tempo?
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2009 13:18 przez fastmaciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Taniec musi być!
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
Ja mam audisona SRX2 (2x65W RMS) i myślę nad zmianą MB Quartów FSA 216 (40W RMSu) na DLSy R6A (80W i 94dB) [niestety dosyć drogie] ponoć godne uwagi i dosyć tanie są Proa-Systems z serii SIMPLEX 160 myślałem jeszcze nad zmiana samych wooferów na SL165w SINUSLIVE(zdania podzielone) albo z zestawu Rainbow SLX 265
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
W razie co, to mam na sprzedaż konkretne głośniki w idealnym stanie. Kosztują ponad 800zł, a że są z mojego auta, to oddam za 650zł. Wzmacniacz też by się konkretny znalazł.
Myślę, że jeśli planujesz wzmacniacz, to właśnie tak powinieneś mniej więcej podzielić budżet.
Poza tym jest kilka dobrych systemów w tych pieniądzach i nie da się jednoznacznie wskazać.
W każdym razie jak coś to priv.
Jeszcze zależy jaka muzyka będzie na głośnikach słuchana.
Myślę, że jeśli planujesz wzmacniacz, to właśnie tak powinieneś mniej więcej podzielić budżet.
Poza tym jest kilka dobrych systemów w tych pieniądzach i nie da się jednoznacznie wskazać.
W każdym razie jak coś to priv.
Jeszcze zależy jaka muzyka będzie na głośnikach słuchana.
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2009 21:00 przez Kubus20, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
raczej to troche polskiego rapu, i długich setów coś w stylu projektor, energy
[ Dodano: 27 Lip 2009 20:55 ]
wzmacniacz to najlepiej jakaś pożądniejsza czterokanałówka bo mam zamiar na kolejną wypłate zakupić sub Jl audio 12W7 w dobrej cenie od kuzyna z usa. Jak nie wystarczy teraz na głośniki i wzmacniacz to kupi się w późniejszym czasie ale wolałbym nie przekroczyć bariery 1200 za wzmak i głośniki na przód. A jakie macie zdanie na temat MORELA i FOCALA?
wzmacniacz to najlepiej jakaś pożądniejsza czterokanałówka bo mam zamiar na kolejną wypłate zakupić sub Jl audio 12W7 w dobrej cenie od kuzyna z usa. Jak nie wystarczy teraz na głośniki i wzmacniacz to kupi się w późniejszym czasie ale wolałbym nie przekroczyć bariery 1200 za wzmak i głośniki na przód. A jakie macie zdanie na temat MORELA i FOCALA?
Taniec musi być!
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Zacząć trzeba od tego, że JL12W7 ma 750W RMS i raczej nie znajdziesz 4 kanałowego wzmacniacza, który go zasili.fastmaciek pisze:raczej to troche polskiego rapu, i długich setów coś w stylu projektor, energy
Jeśli na 100% będzie ten sub, to poszedłbym raczej w stronę 2 kanałowego wzmacniacza na przód i monobloka dla suba.
Co do marek Morel i Focal, to można napisać, że są dobre, tylko każdy producent ma lepsze i gorsze produkty, lub takie które w swojej klasie cenowej mają lepszych rywali, lub pod konkretne gusta słuchacza warto kupić inne...
Do Twojej muzyki raczej nie potrzebujesz systemu dla audiofili
Bardziej widziałbym tu głośniki grające mocno i dynamicznie.
Z oferty Morela i Focala w Twoim budżecie nie widzę takich...