Dylemat z radiem fabrycznym vw beta V

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

ngh
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Dylemat z radiem fabrycznym vw beta V

Post autor: ngh » pn lip 20, 2009 13:10

Witam. Z tego co wiem radio podane w temacie, które posiadam w swoim golfie IV ma wewnętrzny wzmacniacz 2x20. A chce sobie dać 4 głośniki średniotonowe Hertz DCX 165 + 2 głośniki wysokotonowe hertz w zestawie z DCX 165 + zmieniarkę XcarLink - dedykowanej zmieniarki na SD pod te radio oraz do tego skrzynia basowa Mac Audio wraz ze wzmaxniaczem w bagażniku. I teraz moje 2 pytania: Czy następująca konfiguracja głośników i zmieniarki podejdzie pod te radio? Oraz czy jeżeli ten sprzęt podejdzie pod te radio, to czy wskazane będzie dokupić jeszcze jeden wzmacniacz na te 4 głośniki średniotonowe z Hertza?? Pozdrawiam i dziękuję za logiczną odpowiedź...

Awatar użytkownika
damianp
Bora Power
Bora Power
Kontakt:

Post autor: damianp » pn lip 20, 2009 14:30

Kolego powiem CI tak , z własnego doswiadczenia wiem ze radio gamma V moze i gra fajnie ale jedynie z orginalnym zestwem głośników, niestety mocniejszy sprzet nie sprawadza sie z tym radyjkiem. Ja w swoim przypadku przetestowałem dwa rozwiązania: najpierw miałem podłączonego ipoda pod to radyjko i grało na orginlanych głośnikach i tubie w miare, później przyszedł czas na zmiane i doszły nowe głośniki JBL i jak sie okzało efekt był kiepski. Dopiero po zmianie radyjka efekt jest naprawde odczuwalny.Dlatego proponuje wywal to radyjko i kup cos innego. Ja dłuższy czas walczyłem z ta myslą szkoda mi było orginalnego wygladu i podśietlenia. Dlatego poszukalem radyjka z podświetleniem podobnym do tego orginalnego z VW.Dodatkowo jestem ciekawy jaki sposób podłączenia wzmacniacz widzisz?

Dlatego odpowiadając na twoje pytania:
1.sprzet w tej konfiguracji napewno zagra ale efekt w stosunku do orginalnego zestwienia głośników nie będzie adekfatny do kosztów jakie poniesiesz.

2. Nie bardzo wiem jak Ty widzisz kwestie podłączneia tego wszystkiego do Gammy. Dwa wzmacniacze?Bedzie cięzko!

proponuje kupno dobrego radyjka z wyjściem na głośnik niskotonowy(wzmacniacz)
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 14:38 przez damianp, łącznie zmieniany 1 raz.

Mój Borowik V5 zapraszam=>
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2693322#2693322

Awatar użytkownika
CrocodileReggae
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: CrocodileReggae » pn lip 20, 2009 16:31

zamiast XcarLink kupujesz radio które ma sd albo usb - będzie miało wyjście na wzmaka

wzmacniacz masz w planach
kup 4 kanałowy z możliwością mostkowania - pociągnie ci skrzynkę i przód

www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl

ngh
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: ngh » wt lip 21, 2009 08:05

Do Damiana - Zależy mi na oryginalnym radiu, które nie jest GAMMĄ, jak Ty uznałeś, choć w Najbliższym czasie planuje kupienie tego radyjka... Aktualnie mam BETĘ ze zdejmowanym panelem. I jak już powiedziałem, nie mogę pogodzić się z myślą, że miałbym kupić nieoryginalne radio VW. Jeżeli chodzi o to co powiedziałeś na temat wzmacniacza, że "nie da się go podpiąć", to jesteś w błędzie.

Teraz kieruje to do Obydwóch Was Koledzy: Ja tego osobiście montował nie będę, gdyż jestem w tym totalnie zielony... Robotę zleciłem specom z BATEX Car Audio i powiedzieli, że nieraz robili podobną konfigurację do mojej wymaganej i wszystko śmigało... Więc uważam, że nie powinno być większych problemów, ale jedno jest pewne: Jakbym zmieniał radio, to tylko i wyłącznie na GAMMA V, żadne inne nie wchodzi w rachubę... POZDRAWIAM!

Awatar użytkownika
damianp
Bora Power
Bora Power
Kontakt:

Post autor: damianp » wt lip 21, 2009 08:34

Kolego dalej bede drążył temat tego magicznego podłącznie wzmacniacza, czy to radio ma wyjscie na wzmaka a do tego czy ma dwa wyjścia, sądze że nie( nie wiem jak dokładnie wyglada to radyjko).
ngh pisze:Zależy mi na oryginalnym radiu, które nie jest GAMMĄ, jak Ty uznałeś
Z ta Gamma to pomyłka. SoRY Powiem tak jesli są to specjaliści to powinni odrazu doradzić Ci coś sensownego a nie wkładanie spoczko głośników pod kiepskie radyjko oraz dopinanie do tego na siłę wzmaków.
Jak chcesz to ja bez najmniejszych problemów pod każde radjo jakie mi dasz podepne wzmaka. Ale przeciez nie o to chodzi. Jak robic coś to z głową.

Najlepiej zapytaj Specjalistów jak Oni widzą podłącznie wzmaka pod to radyjko a wtedy wyjdzie wszystko. :bigok:

ngh
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: ngh » wt lip 21, 2009 09:46

Dobrze, zapytam się ich, ale powiem Ci, że nie pierwszy raz u nich robię podobny zestaw... Wcześniej miałem fiata pandę II w której zainstalowałem 7 głośników i 2 wzmacniacze i o dziwo grało super... Więc już w pewnym stopniu moje zaufanie do Nich się zwiększyło. Ahas zamieszczam link do aukcji radia na podobieństwo mojego (mam identyczne, tylko ze zdejmowanym panelem), żebyś mógł lepiej i dokładniej wyrazić swoją opinię Damian. :bigok:

Proszę: http://www.allegro.pl/item685718029_beta_vw_5_nowa.html

Awatar użytkownika
damianp
Bora Power
Bora Power
Kontakt:

Post autor: damianp » wt lip 21, 2009 11:27

Powiem tak , skoro wiesz ze dobrze zrobia i to wszystko pasuje to po co ten caly wątek.Mysle ze temat ten powinien byc zamkniety. :bajer:
Polecam zagłebienie się w lekture postów tego działu.Dużo Ci to wyjaśni.Dla mnie ktoś tu sie nie zna Radio ma wyjścia jak sie okazało na dwa głośniki, wychodzi na to ze fajna "rzeźba " będzie :chytry: .Polecam zagłębiebie sie w wątki tego działu to dużo Ci wyjaśni.Przykładowe poniżej:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=254308

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251981

ngh
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: ngh » wt lip 21, 2009 11:48

Spoko Damian, ja tylko chciałem usłyszeć, co Wy o tym sądzicie, to wszystko... Ale dzięki za wszystko i za topic'i, poczytam sobie troche. Aha, jak skończę z tym Audio, napiszę, co z tego wyszło...

Wiesz co Damian, jednak zmieniłem zdanie, dzięki, że mnie oświeciłeś, zdałem sobie sprawę, że to jest jednak nieopłacalne... (kupić zmieniarkę, wzmacniacz, cackać się z tym) - wyszło by to jakieś 800 zł za te wie rzeczy... A tak kupiłem sobie radio na Allegro, wyrazisz swoją opinię o radiu i o moim czynie? Dzięki...

Oto link do radia: http://www.allegro.pl/item684719941_pio ... at_vw.html
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 13:43 przez ngh, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”