Jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Golfa IV z fabrycznym radyjkiem Beta które wymieniłem na wersję Gamma V...i mam problem bo na obu odbiór stacji FM jest tragiczny...szumy + zniekształcenia wskazują na uszkodzony wzmacniacz antenowy i tu pojawia się problem, bo to ustrojstwo jest w nóżce anteny dachowej i by się tam dostać trzeba by rozebrać podsufitkę, co nie bardzo mi się uśmiecha...i tu mam do was pytanie...czy kupując taki wzmacniacz i podpinając go do radia...
http://allegro.pl/item677712321_dax_moc ... _b945.html
...to czy zły odbiór będzie tylko wspomnieniem?
pozdrawiam!!
Uszkodzony wzmacniacz antenowy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Też mam ten sam problem w MK4 tylko, że ja nie mam w antenie wzmacniacza (idzie tylko 1 przewód) masa na antenie dochodzi do wtyku radia, a odbiór z batem czy bez bez zmian. Pzdr.
Pozdrawiam.
Tomek
Tomek
Lanrets spróbuj na początek podmienić bat antenowy (np. od znajomego, który ma MK4 albo nawet od kogoś na ulicy, kto będzie miał dobre serce)
Jeśli podmianka bata nic nie da to wymień stopkę anteny.
Co do wymiany to nie musisz zdejmować całej podsufitki.
Jak się postarasz to wystarczy zdjąć tylko tylną listwę mocującą podsufitkę i lekko ją uchylić.
Toli w MK4 zasilanie wzmacniacza idzie kablem antenowym, więc pomimo tego, że masz jeden przewód to w antenie jest wzmacniacz.
Przy zmianie radia stosowane są separatory antenowe (dostępne na Allegro za grosze), które podpinasz między radiem a wtyczką anteny, dajesz na separator zasilanie z niebieskiego kabla z radia i wszystko powinno ładnie latać.
Jeśli podmianka bata nic nie da to wymień stopkę anteny.
Co do wymiany to nie musisz zdejmować całej podsufitki.
Jak się postarasz to wystarczy zdjąć tylko tylną listwę mocującą podsufitkę i lekko ją uchylić.
Toli w MK4 zasilanie wzmacniacza idzie kablem antenowym, więc pomimo tego, że masz jeden przewód to w antenie jest wzmacniacz.
Przy zmianie radia stosowane są separatory antenowe (dostępne na Allegro za grosze), które podpinasz między radiem a wtyczką anteny, dajesz na separator zasilanie z niebieskiego kabla z radia i wszystko powinno ładnie latać.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .