Uszkodzony wzmacniacz antenowy

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Lanrets
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Lanrets » sob lip 11, 2009 13:31

Jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Golfa IV z fabrycznym radyjkiem Beta które wymieniłem na wersję Gamma V...i mam problem bo na obu odbiór stacji FM jest tragiczny...szumy + zniekształcenia wskazują na uszkodzony wzmacniacz antenowy i tu pojawia się problem, bo to ustrojstwo jest w nóżce anteny dachowej i by się tam dostać trzeba by rozebrać podsufitkę, co nie bardzo mi się uśmiecha...i tu mam do was pytanie...czy kupując taki wzmacniacz i podpinając go do radia...

http://allegro.pl/item677712321_dax_moc ... _b945.html

...to czy zły odbiór będzie tylko wspomnieniem?

pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob lip 11, 2009 13:45

ja mysle ze polączenie szeregowo dobrego i uszkodzonego wzmacniacza nic nieda.mysle ze wszystko zalezy od rodzaju uszkodzenia starego wzmacniacza

[ Dodano: Sob Lip 11, 2009 13:46 ]
a sprawdziles sam przewód antenowy moze gdzies on?

mduban
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mduban » ndz lip 12, 2009 00:37

Mam ten sam problem i nie wiem co jest grane.

Toli
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Toli » ndz sie 01, 2010 19:37

Też mam ten sam problem w MK4 tylko, że ja nie mam w antenie wzmacniacza (idzie tylko 1 przewód) masa na antenie dochodzi do wtyku radia, a odbiór z batem czy bez bez zmian. Pzdr.

Pozdrawiam.
Tomek

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » ndz sie 01, 2010 20:17

Lanrets spróbuj na początek podmienić bat antenowy (np. od znajomego, który ma MK4 albo nawet od kogoś na ulicy, kto będzie miał dobre serce) :-)
Jeśli podmianka bata nic nie da to wymień stopkę anteny.
Co do wymiany to nie musisz zdejmować całej podsufitki.
Jak się postarasz to wystarczy zdjąć tylko tylną listwę mocującą podsufitkę i lekko ją uchylić.

Toli w MK4 zasilanie wzmacniacza idzie kablem antenowym, więc pomimo tego, że masz jeden przewód to w antenie jest wzmacniacz.
Przy zmianie radia stosowane są separatory antenowe (dostępne na Allegro za grosze), które podpinasz między radiem a wtyczką anteny, dajesz na separator zasilanie z niebieskiego kabla z radia i wszystko powinno ładnie latać.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”