czemu mi pisczy!!!co jest grane??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czemu mi pisczy!!!co jest grane??
wczoraj wieczorem zalozylem wzmacniacz nie pamietam jakiej firmy ale wiem ze 4 kanalowy, pod jeden kanal podlczylem subwoofer , a pod drugi glosniki z tylu, sygnal jest doprowadzony poprawnie , zasilanie z akumulatora tzn ze masa tez jest z aku, i problem mam nastepujacy, na postoju wszystko gra az zapiera dech w piersiach a jak odpale autko to z tych glosniczkow pod ktore podpiety jest wzmacniacz dochodzi glosny pisk oprocz muzyki, pisk narasta gdy dodam gazu ,co jest grane???moze spotkal sie ktos z takim problemem??cos gdzies wlutowac wmontowac wspawac przymurowac dociac?? RATUNKU BO MNIE USZY PRZEWIERCA!!
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Witaj
taki temat, czyli o piskach szmerach buczeniu itp wydobywającym się ze "wzmacnianych" głośników i wooferów już był poruszany... musisz poszukać, ale zacznij od tego,że sprawdż połaczenia zwłaszcza masę, poza tym u niektórych problem ten był spowodowany tym że kabel sygnałowy i zasilanie szło po jednej stronie auta, poza tym może kabel sygnałowy masz słabej jakości, no i jeszcze jedna sprawa, jeśli ten wzmacniacz jest jakiejś lipnej firmy to też może być przyczyną-może ma za słabe tłumienie zakłóceń z zasilania, poza tym może już ma swoje lata i wysechł jakiś kondensator który filtrował czy jakaś cewka się rozmagnesowała (albo namagnesowała-nie jestem elektronikiem:)))
pozdr
taki temat, czyli o piskach szmerach buczeniu itp wydobywającym się ze "wzmacnianych" głośników i wooferów już był poruszany... musisz poszukać, ale zacznij od tego,że sprawdż połaczenia zwłaszcza masę, poza tym u niektórych problem ten był spowodowany tym że kabel sygnałowy i zasilanie szło po jednej stronie auta, poza tym może kabel sygnałowy masz słabej jakości, no i jeszcze jedna sprawa, jeśli ten wzmacniacz jest jakiejś lipnej firmy to też może być przyczyną-może ma za słabe tłumienie zakłóceń z zasilania, poza tym może już ma swoje lata i wysechł jakiś kondensator który filtrował czy jakaś cewka się rozmagnesowała (albo namagnesowała-nie jestem elektronikiem:)))
pozdr
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- TUTENHAMON
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czincze odpadaja bo podlaczylem na krotko czincze od kumpla z innej strony auta niz zasialanie i piszczenie znowu, wzmacniacz stoi na tubie wiec ma super izolacje, zastanawiam sie nad filtrem zakloceniowym ewentualnie jeszcze kondensatorem na zasilanie do wzmacniacza.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- TUTENHAMON