czemu mi pisczy!!!co jest grane??

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

czemu mi pisczy!!!co jest grane??

Post autor: guti » ndz paź 23, 2005 10:22

wczoraj wieczorem zalozylem wzmacniacz nie pamietam jakiej firmy ale wiem ze 4 kanalowy, pod jeden kanal podlczylem subwoofer , a pod drugi glosniki z tylu, sygnal jest doprowadzony poprawnie , zasilanie z akumulatora tzn ze masa tez jest z aku, i problem mam nastepujacy, na postoju wszystko gra az zapiera dech w piersiach a jak odpale autko to z tych glosniczkow pod ktore podpiety jest wzmacniacz dochodzi glosny pisk oprocz muzyki, pisk narasta gdy dodam gazu ,co jest grane???moze spotkal sie ktos z takim problemem??cos gdzies wlutowac wmontowac wspawac przymurowac dociac?? RATUNKU BO MNIE USZY PRZEWIERCA!!

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

tempo2

Post autor: tempo2 » ndz paź 23, 2005 13:51

Witaj
taki temat, czyli o piskach szmerach buczeniu itp wydobywającym się ze "wzmacnianych" głośników i wooferów już był poruszany... musisz poszukać, ale zacznij od tego,że sprawdż połaczenia zwłaszcza masę, poza tym u niektórych problem ten był spowodowany tym że kabel sygnałowy i zasilanie szło po jednej stronie auta, poza tym może kabel sygnałowy masz słabej jakości, no i jeszcze jedna sprawa, jeśli ten wzmacniacz jest jakiejś lipnej firmy to też może być przyczyną-może ma za słabe tłumienie zakłóceń z zasilania, poza tym może już ma swoje lata i wysechł jakiś kondensator który filtrował czy jakaś cewka się rozmagnesowała (albo namagnesowała-nie jestem elektronikiem:)))
pozdr

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » ndz paź 23, 2005 14:35

Powody czuncze idą za blisko zasilania lub nie są ekranowane.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » ndz paź 23, 2005 14:46

a taki podobno filt zakloceniowy to dalby cos??? na poprzednim wzmacniaczu nic takiego sie nie dzialo

Obrazek

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » ndz paź 23, 2005 16:30

nie koniecznie poprawi sprawdź te czincze i odkręć wzmacniacz od karoseri samochodu połóż np. na siedzeniu tak aby nie stykał się z blachą i sprawdź ale podejrzewam czincze.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » pn paź 24, 2005 07:51

czincze odpadaja bo podlaczylem na krotko czincze od kumpla z innej strony auta niz zasialanie i piszczenie znowu, wzmacniacz stoi na tubie wiec ma super izolacje, zastanawiam sie nad filtrem zakloceniowym ewentualnie jeszcze kondensatorem na zasilanie do wzmacniacza.

Obrazek

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » pn paź 24, 2005 14:19

więc zerknij na przyłącza masy do wzmacniacza w środku wzmacniacza czy się nie obluzowały.

TUTENHAMON

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”