większej głupoty jeszcze nie przeczytałem na tym forum, po co robić z auta choinkę jak można podciągnąć przewód od aku i wcale to nie jest wielka sztuka, za ten czas który autor poświęcił temu tematowi już dawno miał by wszystko zrobione. Naprawdę z banalnej rzeczy robi sie mega problemchmurapawel pisze:z włącznika świateł awaryjnych,
VW Bora brak stałego +12V
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dla mnie głupotą jest ciągniecie kabla do samego aku i robić właśnie z aku choinke i plątanine kabli, jak można kabel podłączyć pod byle jaki kabel stałego zasilania, radio nie czerpie aż tak dużo prądu żeby trzeba było oddzielny kabel ciągnąć, zreszta taki cwaniak jesteś to przeciąg kabel w golfie 4, chłopie to nie 3.
Ostatnio zmieniony pt lip 03, 2009 12:35 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
bit1 chcąc ciągnąć od akumulatora i tak będziesz musiał rozbebeszyć trochę deskę.bit1 pisze:Jak musze ciągnąć od aku to gdzie w Borze jest jakieś miejsce żeby przeprowadzić kabel do wnętrza?
Na Twoim miejscu nie robiłbym wpinek w inne kable (wszelkie takie wpinki osłabiają instalację). Jak już to bym się dobrał do skrzynki bezpieczników i sprawdził kabel zasilający radia idący od bezpiecznika 42.
Podobnie z ciągnięciem kabla od akumulatora, jeśli już faktycznie nie ma tego stałego zasilania to zamiast bujać się z przeciskaniem kabelków z komory silnika podpiął bym się w skrzynce bezpieczników pod właściwy bezpiecznik.
Rozbierania dołu deski i tak nie unikniesz. Zaopatrz się w klucz torx. Nie jest to trudna sprawa. Jeśli dobrze pamiętam to jest tam łącznie ok. 10 śrubek.
Boczną osłonę deski wyciągasz, bo jest na zatrzaskach, odkręcasz 2 części dołu deski po stronie kierowcy, pod nimi jest jeszcze jedna osłona na kilku śrubkach i masz właściwie dostęp i do skrzynki bezpieczników i do wiązek (m.in. radiowej).
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zapraszam do mnie do garażu, już z nie takimi rzeczami dawałem radę tym bardziej w mk 4 trzeba mieć sposób, a Ty kolego jak byś był taki cwaniak to bys wiedział do czego prowadzi takie kombinowanie z zasilaniem i jakie mnogą być tego skutki, jak nie potrafisz zrobić instalacji to będzie bałagan i tak jest za zwyczaj u domorosłych instalatorów. Pozdrawiamchmurapawel pisze:zreszta taki cwaniak jesteś to przeciąg kabel w golfie 4, chłopie to nie 3.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: