Wiecie gdzie mogę znaleźć info nt. inst. radiowej w golfie 2?
Mianowicie mam kostkę zasilająca i nie wiem, który przewód co oznacza (są 4 przewody), popaliłem już kilka bezpieczników i nie wiem co dalej.
Radio wyciągnąłem z fiata i podłączam do golfa i nie działa.
Instalacja radiowa w golfie 2
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
sudbury,
instalacja powinna być kompatybilna, czyli na kostce tzw. ISO
na radyjku powinno być napisane gdzie co i jak podłączyć.
wykorzystaj ten czerwony i brązowy jako + i -
niebieski przeważnie to remote do wzmaka, daje + po włączeniu radia.
a tu schemat kostki ISO
instalacja powinna być kompatybilna, czyli na kostce tzw. ISO
na radyjku powinno być napisane gdzie co i jak podłączyć.
wykorzystaj ten czerwony i brązowy jako + i -
niebieski przeważnie to remote do wzmaka, daje + po włączeniu radia.
a tu schemat kostki ISO
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 09:03 przez RyKa, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Master
- Kontakt:
sudbury,
Sprawdź, czy na którymś z kabli nie pojawi ci się napięcie po włączeniu świateł, bo tak powinno być. Będzie to kabel ILUMINATION, który służy do przyciemniania podświetlenia radia z chwilą włączenia świateł. NIE WOLNO go podłączać do masy!! Również może być to kabel niebieski.
Sprawdź, czy na którymś z kabli nie pojawi ci się napięcie po włączeniu świateł, bo tak powinno być. Będzie to kabel ILUMINATION, który służy do przyciemniania podświetlenia radia z chwilą włączenia świateł. NIE WOLNO go podłączać do masy!! Również może być to kabel niebieski.
Zajrzyj na tył radia, czy bezpiecznik nie ma czasem dwóch miejsc, gdzie można go wpiąć (wolny pin obok bezpiecznika), jeśli ma - przepnij bezpiecznik i podłącz do zasilania.sudbury pisze:teraz siedzi tam cały czas blaupunkt rcc 24 i działa a kenwoodzik nie działa;