Problem z wyłączanie radia
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Problem z wyłączanie radia
Witam!
Jestem świeżym i szczęśliwym posiadaczem Golfa IV. Mam malutki problem! Posiadam radio ze wcześniejszego auta. Po zamontowaniu go w Golfie wszystko ładnie gra tylko jak wyjmuje kluczyk ze stacyjki nie chce się samo wyłączyć tylko muszę to robić osobiście (tym gorzej że po wyłączeniu radia z klawisza jest ciągle podświetlanie i pokazuje godzinę i w poprzednim aucie samo się wyłączało po wyłączeniu kluczyka ze stacyjki). Zamieniałem kabelki czyli zasilanie pamięci z głównym zasilanie i niestety nic. Próbowałem je razem łączyć i też nic. Szczerze mówiąc to nie patrzyłem czy coś z kablami od golfa jest nie tak ale wydają się na oryginalne i nie kombinowane. Poradźcie jak można to zrobić, jak macie w swoich autach?
Jestem świeżym i szczęśliwym posiadaczem Golfa IV. Mam malutki problem! Posiadam radio ze wcześniejszego auta. Po zamontowaniu go w Golfie wszystko ładnie gra tylko jak wyjmuje kluczyk ze stacyjki nie chce się samo wyłączyć tylko muszę to robić osobiście (tym gorzej że po wyłączeniu radia z klawisza jest ciągle podświetlanie i pokazuje godzinę i w poprzednim aucie samo się wyłączało po wyłączeniu kluczyka ze stacyjki). Zamieniałem kabelki czyli zasilanie pamięci z głównym zasilanie i niestety nic. Próbowałem je razem łączyć i też nic. Szczerze mówiąc to nie patrzyłem czy coś z kablami od golfa jest nie tak ale wydają się na oryginalne i nie kombinowane. Poradźcie jak można to zrobić, jak macie w swoich autach?
U mnie po wymianie radia ze starego Clariona na Soniaka zauważyłem ze w vw zamienione są przewody zasilania pamieci ze stałym względem wszechobecnych schematów kości ISO, szybka akcja szczypcami, lutownicą i koszulka termokurczliwą i potem mogłem majstrować przewodami przy radiu wybierająć czy ma być zasilane ciągle czy po wyjeciu klucza bedzie sie wyłączało.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kolega RzR dobrze pisze, zamień CZERWONY kabelek z ŻÓŁTYM i bedzie git
Ostatnio zmieniony sob cze 20, 2009 09:03 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak napisałem w pierwszej wiadomości, próbowałem zmieniać kable. Teraz już wiem o co chodzi. ktoś jednak kombinował przy kablach i jest podłączone tylko stałe zasilanie do kostki co też nie wiem jak to ktoś zrobił bo jest to dość głęboko połączone. teraz mam pytanie jak się zdejmuje część tapicerki żeby dostać się do kabli (pokazane na zdjęciu)
Co do zdejmowania plastiku to Ci nie pomogę bo mam mk3 poszukaj może na dole wkrętów i przy bocznych krawędziach ale na zdrowy rozum komu chciałoby się tak kombinować, prędzej spodziewałbym się jakiejś rzeźby przy stacyjce, skrzynce bezpieczników albo niedaleko samej kostki.
Ostatnio zmieniony sob cze 20, 2009 11:06 przez RzR, łącznie zmieniany 1 raz.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeszcze jedno pytanie!
Czy jest duży problem z doprowadzenie kabli do tylnych głośników i wogóle zamontowaniu tylnych głośników w golfie IV 3-drzwiowym? bo mam taki zamiar a chce się chociaż merytorycznie do tego przygotować. Czy ktoś z was robił i czy macie jakieś szczególne rady? Z czym są największe problemy?
Czy jest duży problem z doprowadzenie kabli do tylnych głośników i wogóle zamontowaniu tylnych głośników w golfie IV 3-drzwiowym? bo mam taki zamiar a chce się chociaż merytorycznie do tego przygotować. Czy ktoś z was robił i czy macie jakieś szczególne rady? Z czym są największe problemy?
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Ne ma większych problemów. Wszystko dość łatwo w porównaniu do innych aut się rozbiera. Jeśli nie masz kabli od radia do tylnych głośników, to rozbierasz półkę nad nogami kierowcy i dla przyjemniejszej pracy możesz wyjąć schowek po stronie pasażera(chociaż nie trzeba), potem ściągasz progi(jak dobrze pamiętam wsio na zatrzaskach), a między drzwiami a budą nie ma kostek, więc przepuszczenie kabla to bajka.
To chyba wszystko.
To chyba wszystko.