Problem z podłączeniem radia Pioneer
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Problem z podłączeniem radia Pioneer
Witam, mam taki maly problem ponieważ wymieniłem w swoim MK4 radyjko z seryjnej Bety na Pioneera problem tkwi w ty iz podłączając zasilanie tak jak to bylo seryjnie radio grało ale tylko wtedy jak był kluczyk przekręcony na pierwszej pozycji w stacyjce , przeczytałem na forum iz istnieje mozliwosc zlączenia dwoch przewodów żółtego i czerwonego zeby gralo bez kluczyka no i gra tylko centralny nie działa z pilota ,
tak wiec mam pytanie jak to połączyć zeby grało bez kluczyka w stacyjce i zeby sie wyłączało po wyjęciu kluczyka tak jak robiło to tamto radyjko
tak wiec mam pytanie jak to połączyć zeby grało bez kluczyka w stacyjce i zeby sie wyłączało po wyjęciu kluczyka tak jak robiło to tamto radyjko
-
- Forum Master
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kolego zamień czerwony kabel z żółtym i bedzie git.
Nie złączaj 2 kabli razem bo to nie profesjonalne
Nie złączaj 2 kabli razem bo to nie profesjonalne
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2009 15:37 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A złączyłeś te dwa kable (żółty z czerwonym) od strony instalacji samochodu czy od strony radia?mkosmala2 pisze:przeczytałem na forum iz istnieje mozliwosc zlączenia dwoch przewodów żółtego i czerwonego zeby gralo bez kluczyka no i gra tylko centralny nie działa z pilota
Bo powinieneś złączyć od strony radia. Znaczy się czerwony i żółty wychodzące z radia połączyć ze sobą tak, żeby dochodziły do czerwonego z instalacji samochodu.
Mam nadzieję, że opisałem to w miarę zrozumiale
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeżeli zamiana kabli nie pomoże, słyszałem że jest jeszcze kwestia kabla niebiesko-białego. Jak dobrze pamiętam trzeba go wymontować z kostki radia. Nie wiem czy to działa bo sam nie sprawdzałem, ale koleś który zakłada radia mówił mi o czym takim. Trochę mi się w to wierzyć nie chce, ale spróbować można.