Czy te wzmaki są coś warte?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Użytkownik
Czy te wzmaki są coś warte?
Witam!
Panowie kupiłem od kolegi DJ_SM jego głośniczki - el comp 6.
Od drugiego kumpla mam okazję dostać jeden z dwóch wzmaków przywiezionych z anglii tylko nie wiem czy są coś warte (narazie wystarczy mi żeby tylko grało - później wymyślę jak kasa bd coś lepszego).
Oto kandydaci:
LONGMILL PR XIV PROPHET (cięzki jak cholera)
Taki sam na allegro za prawie 250 zł..
http://moto.allegro.pl/item613651558_je ... r_xiv.html
Drugi to LEGACY LA640
Który z nich byłby lepszy żeby zasilić moje el compy (bodajże 60 w rms ma jeden).
Pozdrawiam - Maciek (bandyta)
Panowie kupiłem od kolegi DJ_SM jego głośniczki - el comp 6.
Od drugiego kumpla mam okazję dostać jeden z dwóch wzmaków przywiezionych z anglii tylko nie wiem czy są coś warte (narazie wystarczy mi żeby tylko grało - później wymyślę jak kasa bd coś lepszego).
Oto kandydaci:
LONGMILL PR XIV PROPHET (cięzki jak cholera)
Taki sam na allegro za prawie 250 zł..
http://moto.allegro.pl/item613651558_je ... r_xiv.html
Drugi to LEGACY LA640
Który z nich byłby lepszy żeby zasilić moje el compy (bodajże 60 w rms ma jeden).
Pozdrawiam - Maciek (bandyta)
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hi End-y to raczej nie są. Jeżeli możesz kupić któryś ze wzmaków za naprawdę grosze to popatrz na parametry (może na naklejkach jest coś napisane), popatrz który jest mniej dobity wizualnie a może niepostrzeżenie uda się je rozkręcić Jakby tak było popatrz czy nie były lutowane, czy bebechy (kondensatory) nie są popuchnięte i poprzypalane, a tak w ogóle podaj przybliżone ceny za ile te wynalazki możesz kupić - być może w tej samej kasie uda się trafić używany w miarę przyzwoity wzmak który nie będzie jakimś no nam-owym wynalazkiem
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Użytkownik
chmurapawel, oba są siebie warte? czyli rozumiem że do dupy ;p
Głośniki mam Dimension Element - El Comp 6. Dwa woofery w drzwi i dwa syczki w słupki i ten właśnie zestawik chcę podłączyć pod wzmacniacz. Wg kumpla od którego mam je dostać obydwa mają opcję mostkowania (da się to jakoś powierzchownie sprawdzić)?
powalla, nie bardzo mam jak je podpiąc bo nie mam skończonego wygłuszenia drzwi ale już się z DJ_SM umówiłem i jutro w jego mk3 pod PB i subkiem sprawdzimy co i jak gra.
Na trym srebrnym pisze ze max moc to 4*120 W albo 1 * 300W a na czarnym 600 W Class A Operation.
Jutro jak wybierzemy z DJ_Sm ten l;epszy to jeszcze go rozkręce i lookne jak w środku wygląda.
Co do naklejek to na tym srebrnym pisze ze max moc to 4*120W i 1 *300 W.
A na czarnym pisze 600W Class A operation
zmick, co to są te Hi-Endy o których piszesz? - zielony jestem w temacie CA.
Jeden z nich mogę sobie wybrać za czteropaka ;p i chce żeby po prostu pochodziły te głośniczki jakoś w miarę z 2-3 tygodnie a później kupie coś lepszego :)
Głośniki mam Dimension Element - El Comp 6. Dwa woofery w drzwi i dwa syczki w słupki i ten właśnie zestawik chcę podłączyć pod wzmacniacz. Wg kumpla od którego mam je dostać obydwa mają opcję mostkowania (da się to jakoś powierzchownie sprawdzić)?
powalla, nie bardzo mam jak je podpiąc bo nie mam skończonego wygłuszenia drzwi ale już się z DJ_SM umówiłem i jutro w jego mk3 pod PB i subkiem sprawdzimy co i jak gra.
Na trym srebrnym pisze ze max moc to 4*120 W albo 1 * 300W a na czarnym 600 W Class A Operation.
Jutro jak wybierzemy z DJ_Sm ten l;epszy to jeszcze go rozkręce i lookne jak w środku wygląda.
Co do naklejek to na tym srebrnym pisze ze max moc to 4*120W i 1 *300 W.
A na czarnym pisze 600W Class A operation
zmick, co to są te Hi-Endy o których piszesz? - zielony jestem w temacie CA.
Jeden z nich mogę sobie wybrać za czteropaka ;p i chce żeby po prostu pochodziły te głośniczki jakoś w miarę z 2-3 tygodnie a później kupie coś lepszego :)
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
bo zdj było zmniejszane i dlatego tak ;p ile jest warta taka alpinka?
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2009 21:32 przez bandyta mk1love, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik