NOwa instalacja w mk4

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

cinex90
Nowicjusz
Nowicjusz

NOwa instalacja w mk4

Post autor: cinex90 » ndz cze 14, 2009 00:26

Witam chciałby zainstalowac jaksi dobry zestaw w moim golfie . Jest to wersja 3 drzwiow i nei mam głosnikow w tylnich panelach a sluszelem ze nie warto inwestowacw tylne głosniki bo tylko psuja brzemienie. dlatego zdecydowalem sie na wymiane przednich i dodanie jakiegos suboofera, i tu moja prosba do was o jakies rady co byscie radzili mysle ze moge wydac ok 500zl no moze 600 :chytry:

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » ndz cze 14, 2009 07:56

600 zł ale na co? Napisz co potrzebujesz... tylko nie pisz ,że radio, głośniki , wzmacniacz i suba ... no i kable :bajer:

cinex90
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: cinex90 » ndz cze 14, 2009 10:26

NIe no radio juz mam .:) jvc kd-g441 no i tak mysle ze trzeba by wymienic z przodu glosniki czy pozostac przy seryjnych? no i kable sub i wzmachola trzeba bedzei kupic;)

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » ndz cze 14, 2009 10:33

600zł odłóż raczej na nowe głośniki i kable do nich :helm:

Nawet idąc po najmniejszej linii oporu jeśli ma być poprawa brzmienia to system na przód od 300zł w górę + jakiś stary kultowy wzmacniacz do przednich głośników od 200zł, kabelki absolutne minimum 150zł i dopiero masz jakkolwiek rozwiązany system przedni. Dodając do tego wygłuszenie od ok. 150zł jeśli robisz sam na tasmie dekarskiej i już wychodzi ładna sumka.
Robienie tego na zasadzie "wkręcę sobie głośniki i zasilę to radiem na seryjnych kablach" to trochę półśrodek, który jednemu daje satysfakcję, a wielu innym zupełnie nie wystarczy, więc warto powaznie się zastanowić co masz zamiar zrobić.
Warto też posłuchać czegokolwiek u kogoś innego, żeby dowiedzieć się czego się chce.

Poranny wywód po Heinekenie :bigok:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”