gdzie podpiac glosniki
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
gdzie podpiac glosniki
kumpel sprezentowal mi tylne parapety oryginalne blaupunkt, niewiem gdzie je podpiac dokladnie, do kostki iso podejdzie tylko 3 glosniki ,a jak narazie mam tylko w podszybiu 2, wiec w kostce jest miejsce na te tylne 2, ale zamierzam jeszcze kupic dwa w boczki i niewiem gdzie je pozniej wpiac? radio mam blaupunkt milano mp28, w radiu nam wejsciem do kostek iso sa jeszcze takie male wejscia, niewiem co to jest, moze tam daloby sie jakos wpiac nastepne glosniki? pomozcie bo ja w tym temacie to nemo, a niechce czegos spierszyc
Do radia możesz podpiąć teoretycznie tylko 4 szt głośników o impendancji 4 ohm każdy. Możesz co prawda podpiąć te 6 głośników ale wówczas musisz połączyć szeregowo 2 głośniki pod jeden kanał tak aby suma impendancji wynosiła powyżej 4 ohm ... czyli traci się na mocy oddawanej przez radio i to o ok połowę ... gra nie warta świeczki . Zamontuj 4 głośniki i miej to z głowy ...lub poczytaj FAQ Nazara, tematy podklejone, tematy o furach userów i zrób sobie nagłośnienie takie jak ... no właśnie .. takie jak wszyscy ..czyli ogólnie nazywane poprawne .