Slaby bas :/
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Slaby bas :/
Ostatnio odlaczylem akumulator na tydzien (naprawa glowicy) i po podlaczeniu mam zaj.... mniej basu. Ustawien ze wzmacniacza nie ruszalem. Tuby nie mam - basik idzie z dwoch JBL 27cm w polce Jakos to gralo ale cos sie posr...lo
Jaka moze byc przyczyna????????????????????
Jaka moze byc przyczyna????????????????????
prawdziwy audiofil od razu usłyszy przeciw fazępowalla pisze:,że głośniki grają w przeciw fazie.
damian83,
sprawdź kable od głośników czy nie masz zamienione, inaczej odłącz jeden i zobacz czy jest efekt, czy jest wiecej basssuu , a nawet funkcją balance w radiu można sprawdzić dając tylko na jeden głośnik ,
Clopie nie czepiaj sie Jezdze w trasy troche i nie moge wstawic do baga suba albo zrobic zabudowyduber pisze:arturek320,arturek320 pisze:prawdziwy audiofil od razu usłyszy przeciw fazęmala sprzecznoscdamian83 pisze:z dwoch JBL 27cm w polce
Juz niedlugo bedzie drugie auto to konkretnie moge pokombinowac
Podlaczenia sa ok - wszystko na swoim miejscu. Głowice robil kumpel i mowi ze nic przy sprzecie nie majstrowal. W sumie pola byla wyciagnieta, ale sam ja spowrotem podlaczalem i sprawdzalem polaczenia.
Zostaje poczekac na drugie auto a w tym audio budowac od nowa - arturek320 dla ciebie wstawie opis skonczonego zestawu
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 08:48 przez damian83, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnie chwila roboty a będzie miał pewność,powalla pisze:Ja stawiam na przeciw fazę ... co Ci szkodzić zamienić na minutkę plus z minusem na jednym głośniku?
no ale co my mu będzie doradzać jak on twierdzi że podłączenia sa ok,
damian83,
skoro większość twierdzi że to przeciwfaza to jest duże prawdopodobieństwo więc moze sprawdź kable,