Clarion DB 358RMP - problem z pamiecia

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Clarion DB 358RMP - problem z pamiecia

Post autor: kadet » śr wrz 21, 2005 21:34

Mam pytanko odnosnie tego radyjka. Otoz moj problem polega na tym ze po wyjeciu kluczyka ze stacyjki nie mozna sprzetu wogole uruchomic.To akurat jeszcze nie jest dla mnie zbyt wielki problemem. Jednak denerwuje mnie juz to ze jak wyjme kluczyk i zdejme panel chocby tylko na chwile to resetuja mi sie wszystkie ustawienia (stacje radiowe, "bajery" do odtwarzania cd typu Auto scroll itd. ) czyli radyjko wogole nie zapamietuje ustawien ktore wczesniej zrobilem. Dodam tylko ze wszystko mam polaczone za pomoca oczywiscie kostki Iso. Dwie mniejsze kostki (to jeszcze po Becie :)) wchodza w jedna wieksza ktor na koncu wtykana jest do radia. I nic tam w polaczeniach nie zmienialem ale podejrzewam ze wlasnie w tym tkwi problem.
Z gory dzieki za pomoc.

dziany9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dziany9 » czw wrz 22, 2005 20:27

jeden z przewodów wychodzących z kosti iso jest właśnie odpowiedzialny za pamiec stacji itp.
musisz go po prostu podłączyć . Nie pamietam jaki kolor ale jak jeszce nie znalazłes odpowiedzi to jutro zobacze i Ci napisze.
Wiem jeszcze ze zeby radio gralo po wylaczenie stacyjki musisz połaczyc dwa czerwone przewody zasilajace (przynajmniej u mnie takie sa jeden cienki i jeden gruby +) i wtedy powinno byc ok. Przynajmniej u mnie tak jest

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » czw wrz 22, 2005 22:33

jak mozesz to zobacz dpokladnie jak masz u siebie. Bo juz mnie to naprawde drazni. Bede bardzo wdzieczny

dziany9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dziany9 » sob wrz 24, 2005 16:21

1 - minus
2 - oba przewody na + stały (będzie gralo nawet przy wyłączonej stacyjce)
3 i 4 zapomniałem w jakiej kolejności ale bodajze niebieski jest od tego ze jak światła zapalisz to ekran na wyświetlacz przygasa (illumination)(pod warunkiem ze znajdziesz taki przewód który po zapalenie światel zmienia napięcie) a następny nie wiem od czego ale i tak obu nie mam podłączonych .
A jeśli chodzi o punkt 2 to ja własnie mialem takie dwa czerwone kabelki , na jednym caly czas napiecie jest a na drugim nie znalazlem kombinacji takiej zeby bylo ale i tak połaczylem je ze sobą a potem jak widac na zdjecie z tymi dwoma z kostki.
A tak w ogóle to mam clariona db 148r i z tego co widze to wszystko jest OK.
Mam nadzieje ze chodź troche Ci pomogłem.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » sob wrz 24, 2005 21:33

w poniedzialek sie z tym pobawie bo jutro zxjazd:( ale wielkie dzieki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”