Witam,
Dzis zrobilem porzadek z prowizoryczna instalacja glosnikowa poprzedniego wlasciciela mojego golfa.
W ostatniej chwili zauwazylem ze gosciu nie wyrzucil oryginalnej wtyczki z sygnalami do glosnikow.
Zauwazylem ze sygnal leci do dwoch glosniczkow na podszybiu jedynie, a do glosnikow w drzwiach juz nie.
Po krotkich ogledzinach zauwazylem ze w desce po stronie pasazera, pod poleczka jest wtyczka z dokladnie tymi sygnalami.
I tu pierwsze pytanie czy tak ma byc, bo dziwi mnie fakt ze nie idzie osobno wtyczka do lewego i wtyczka do prawego glosnika w drzwiach
Drugie pytanie czy kupie druga taka wtyczke zenska aby ladnie polaczyc z ta istniejaca z sygnalami. Nie wiem jak to nazwac zeby znalezc na allegro.
Rozumiem, ze kable lewego glosnika musze przeciagnac przez cala dlugosc deski na prawa strone tam gdzie ta wtyczka jest
Ponizej fotki jak u mnie to wyglada, ponizsze to fotki z sygnalem do glosnikow w drzwiach, wtyczka jest po stronie pasazera.
MKII - Podlaczenie glosnikow w drzwiach
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
MKII - Podlaczenie glosnikow w drzwiach
Ostatnio zmieniony ndz mar 22, 2009 15:38 przez pnowak2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pnowak2, ta ptyczka nie jest do głośników w drzwi, ale jest w 100% oryginalna. Jest to wtyczka molex - powinieneś w sklepie elektronicznym dostać gniazdo do tego. Wtyczka ta podaje sygnał na tylne głośniki - przewody idą prawym progiem (analogicznie jak te od świateł w lewym progu) i potem do głośników z tyłu. Widac masz samochód z przed 90 roku, bo masz stary typ instalacji - w nowszym typie zamianst wtyczki molex była inna wtyka.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.