Jakie głośniki w tylną półkę???
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jakie głośniki w tylną półkę???
Zamierzam nie długo zakupić głośniki w tylną półkę do mojego V-weja i okazało się że mam dylemat,jakie głośniki wybrać?Wiem że warto kupić głośniki dobrych sprawdzonych firm takich jak np. JBL,Pioneer,czy Hertz wiadomo że są one droższe od innych,ale myśle że przynajmniej nie będzie zaskoczenia co do jakości dźwieku.Pozostaje jeszcze tylko kwestia tego jaki rozmiar?Słyszałem że głośniki 6'9' trój drożne czyli owale dają więcej basu niż trój drożne okrągłe,ale nie wiem czy to prawda.Pozostaje pytanie,jakie wybrać?biąrąc pod uwagę głośniki trój drożne 6'9' a głośniki trój drożne okrągłe o rozmiarze 200mm ?
Poradźcie proszę swoim doświadczeniem,jaką decyzję podjąć?
Pozdrawiam
Poradźcie proszę swoim doświadczeniem,jaką decyzję podjąć?
Pozdrawiam
Powiem tak: montowanie głośników do tylniej półki mija sie z celem. Kiedyś jeden znający się na rzeczy user tego forum napisał cos w stylu ~~ doradzać co dać w tylna półkę to tak jak by odpowiadać jak zamontować koła na dachu - tego się porostu nie robi. Poczytaj przyklejony temat FAQ CA. Porządne radyjko, przedni odseparowany zestaw na nowych kablach, wygłuszone drzwi, głośniki montowane do blachy, skrzynia i wzmak – to podstawowe elementy dobrego zestawu CA. Nie warto inwestować w tylna półkę - lepiej skrzynia i wzmak do bagażnika oraz fajny odseparowany zestaw do przody, Nie zaburzysz sceny - będzie ok. Ucho ludzkie lokalizuje tony wysokie - dlatego ważne jest umiejscowienie głośników wysoko-tonowych. Trójdrożne głośniki w drzwiach grają w nogi. Zauważ, że nawet w zestawach komputerowych subwoofer stawia się gdzieś pod biurkiem, na podłodze. Syczki najlepiej na wysokości uszu. Dzieje się tak dlatego, bo bas jest słyszany tak samo bez względu na lokalizacje źródła. Źródła tonów wysokich lokalizujemy, dlatego tak ważne jest ich umiejscowienie. Skup się na fajnym zestawie do przodu. Jeśli już takowy masz, zainwestuj w skrzynię i wzmacniacz. Będziesz mile zaskoczony efektem tak bardzo różniącym się od większości prezentowanych przez napotkane maluszki ...
Pozdr.
Pozdr.
:bylo: :bajer:
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)