Jaki Kondensator

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Posty: 1172
Rejestracja: wt maja 30, 2006 07:12
Lokalizacja: Mrągowo
Kontakt:

Jaki Kondensator

Post autor: tomogolf2 » czw lut 05, 2009 13:19

Jakich firm kondensatory polecacie?ale wiadomo takie w miare przyzwoitej cenie.do ilu watt jest 1F?bo zastanawiam sie czy moze weikszego nie zamontowac...
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 13:21 przez tomogolf2, łącznie zmieniany 2 razy.


Moj Fire & Ice TDI

KUPIE TYLNA ŁAPE SILNIKA SYNCRO MK3 PASSAT B4!!

Awatar użytkownika
herbiasty
Forum Master
Forum Master
Posty: 1287
Rejestracja: ndz mar 23, 2008 00:19
Lokalizacja: Przemyśl
Kontakt:

Post autor: herbiasty » czw lut 05, 2009 14:09

Teoretycznie1F przypada na 500W rms.. jednak wieksze znaczenie maja zastosowane kable oraz aku i altek. gdyz jak masz za slaba baterie za cienki kable to kondenstaor przy duznym poborze nie zdazy sie nawet naladowac...
No. w dB drag nie uzywa sie kondow bo nie maja kiedy one sie ladowac przy stalym poborze pradu..
Z kondensatorami jest tak jak z wzmacniaczami kiepskich firm.. czyli maja zanizona nie moc a pojemnosc...
czyli te tanie toxic itp. nie beda mialy 1F tylko 0,6 itd.
Dobre Firmy to np. Stinger, Dietz, Vibe...

jak sie zastosowac do tej tabelki to i kondensator jest tylko dodatkiem
Obrazek :bigok:


RC-Motorsport
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;

Sroka na fejsie:

https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Posty: 1172
Rejestracja: wt maja 30, 2006 07:12
Lokalizacja: Mrągowo
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » czw lut 05, 2009 16:35

dzieki, a wieksze kondki? np 1,5F 2,0 3.0 to do ilu rms?


Moj Fire & Ice TDI

KUPIE TYLNA ŁAPE SILNIKA SYNCRO MK3 PASSAT B4!!

Awatar użytkownika
malutki
Forum Master
Forum Master
Posty: 1051
Rejestracja: śr lis 15, 2006 12:03
Lokalizacja: Opole/Krapkowice
Kontakt:

Post autor: malutki » czw lut 05, 2009 18:22

tomogolf2, najpierw powiedz do jakiego sprzetu potrzebujesz ten kondensator :bajer:

[ Dodano: 05 Lut 2009 17:23 ]
ja bym raczej kondensator Brax'a albo DLS'a polecal, choc te wyzej wymienione powinny wystarczyc


Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra :-)

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Posty: 1172
Rejestracja: wt maja 30, 2006 07:12
Lokalizacja: Mrągowo
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » czw lut 05, 2009 20:20

wiec tak rdbio pionerr deh 6800 wzmac sony xm-754 do tego podpiete 2 zestawy z przodu PB a z tylu Helix, carpower hbp 602 pod skrzinie z glosniekiem jl audio...

[ Dodano: 05 Lut 2009 19:43 ]
ale ile Farad?


Moj Fire & Ice TDI

KUPIE TYLNA ŁAPE SILNIKA SYNCRO MK3 PASSAT B4!!

Awatar użytkownika
malutki
Forum Master
Forum Master
Posty: 1051
Rejestracja: śr lis 15, 2006 12:03
Lokalizacja: Opole/Krapkowice
Kontakt:

Post autor: malutki » czw lut 05, 2009 21:22

tomogolf2, spokojnie bez kondensatora pociagnie. porzadne kable zasilajace wystarcza.
mysle jak pociagniesz kable 20 mm bedzie ok, nawet bedzie zapas na przyszlosc. poczytaj sobie FAQ Nazara
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 21:24 przez malutki, łącznie zmieniany 1 raz.


Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra :-)

Awatar użytkownika
DJ_SM
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 501
Rejestracja: ndz sty 18, 2009 18:41
Lokalizacja: Pdk
Kontakt:

Post autor: DJ_SM » czw lut 05, 2009 21:26

Ja bym nie brał konda bo to strata kasy!!! Jak by nie patrzeć prąd pobiera z aku i lepiej zainwestować w dobre kabelki. A jeżeli już masz konkretne audio to drugi aku do bagaja i żaden kond nie ma szans.



Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Posty: 1172
Rejestracja: wt maja 30, 2006 07:12
Lokalizacja: Mrągowo
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » pt lut 06, 2009 00:21

kable ma grube, nie znam sie na przekrojach ale sa grubosci kciuka, moze nieco grubsze , a spadki napiecia mam do 1,2v przy ostrym pierd... basu... wiec chyba musze cos z tym zrobic, 1 aku juz tak zalatwilem...


Moj Fire & Ice TDI

KUPIE TYLNA ŁAPE SILNIKA SYNCRO MK3 PASSAT B4!!

Awatar użytkownika
malutki
Forum Master
Forum Master
Posty: 1051
Rejestracja: śr lis 15, 2006 12:03
Lokalizacja: Opole/Krapkowice
Kontakt:

Post autor: malutki » pt lut 06, 2009 15:07

tomogolf2, jesli masz duze spadki napiecia to najpierw sprawdz kable i kondycje alternatora. pozatym radzilbym zmienic wzmak na subba


Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra :-)

Awatar użytkownika
D1_PITER
Forum Master
Forum Master
Posty: 1411
Rejestracja: wt paź 28, 2008 18:13
Lokalizacja: Świdnica
Kontakt:

Post autor: D1_PITER » sob lut 07, 2009 02:29

tomogolf2 pisze:kable ma grube, nie znam sie na przekrojach ale sa grubosci kciuka, moze nieco grubsze
hehehe, zależy jaki masz kciuk :hmm: u mnie będzie ze 200mm² w kciuku :panna:

1,2V to jeszcze nie tragedia. Jakie masz aku? Jaki masz alt?


Obrazek

Awatar użytkownika
tomogolf2
Forum Master
Forum Master
Posty: 1172
Rejestracja: wt maja 30, 2006 07:12
Lokalizacja: Mrągowo
Kontakt:

Post autor: tomogolf2 » sob lut 07, 2009 12:06

aku mam 72Ah a altek 70... no moj kciuk nie jest za gruby ale takiej wielkosci mam kable...


Moj Fire & Ice TDI

KUPIE TYLNA ŁAPE SILNIKA SYNCRO MK3 PASSAT B4!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości