Witam!
Planuję stworzyć sobie pierścień a w sumie całą taką jakby zabudowę pod głośniczki 165 mm.
Jeśli to ma jakieś znaczenie to głośniczki (dwa razy 165 mm + 2 tweetery i zwrotnice) będą do max 300 zł.
Ta zabudowa na drzwi ma wyglądać mniej - więcej tak:
Mój problem polega na tym, że jutro zamierzam sobie je zrobic.. z tym że nie wiem czy wymiar 16,5 cm (160 mm) to wymiar samej membrany głośniczka czy całego głosnika.
Proszę więc o wyjaśnienie mi tej sprawy bo nie wiem jakiej średnicy mam zrobic otwór na głosnik.
Proszę też jeśli to możliwe o podanie mi odległości od łączenia się membrany z metalowym stelażem do montowania głośnika to jego najdalszego punktu ( chce zrobić frez żeby powierzchnia głośnika zrównała się z moim panelem.
Na allego znalazłem coś takiego :
http://allegro.pl/item543987922_hertz_d ... s_d_g.html
czy wymiary głośników 165 mm innych firm są zazwyczaj takie jak w tej aukcji?
dziękuje i pozdrawiam - Maciek (bandyta)
Jaka powinna być średnica ,,dziury" w pierścieniu .
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Użytkownik
Jaka powinna być średnica ,,dziury" w pierścieniu .
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 00:57 przez bandyta mk1love, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego każdy głośnik delikatnie sie rożni głębokością montażową itp.... ale ogolenie przekątna obudowy to jest to przysłowiowe 16,5.. jeśli Ci na tym zależny to jutro dokładne wymiary mogę Ci podać z moich Helixów 16,5 membrany , magnesu itp bo dziś już mi się do auta nie chce gonić;) pozdro
Co to jest żona i teściowa w samochodzie?
Zestaw głośnomówiący!
Zestaw głośnomówiący!
-
- Forum Master
- Kontakt: