jaka skrzynia pod pioneer deh-4000UB ???
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jaka skrzynia pod pioneer deh-4000UB ???
witam
mam w golfie mk III radio pioneer deh-4000UB, chce pod niego podlaczyc skrzynke. moje pytanie to jaka skrzynke polecacie pod samo radio - o ile jest taka mozliwosc ( kolega mial radio pioneera za 900zl i zamiast suba wozil w bagazniku zwykly glosnik 300W hehe jakos to gralo ale bass byl ), czy konieczny jest zakup wzmaka i skrzynki. co polecacie ??
mam w golfie mk III radio pioneer deh-4000UB, chce pod niego podlaczyc skrzynke. moje pytanie to jaka skrzynke polecacie pod samo radio - o ile jest taka mozliwosc ( kolega mial radio pioneera za 900zl i zamiast suba wozil w bagazniku zwykly glosnik 300W hehe jakos to gralo ale bass byl ), czy konieczny jest zakup wzmaka i skrzynki. co polecacie ??
Zaczne od tego ze z przodu mam glosniki helix 4.1 umieszczone w podszybiu. mam golfa 5-drzwi a z przodu nie mam miejsc w drzwiach na glosniki, dlatego nie mam odseparowanego. w radiu filtr hpf, wlaczylem go na max i gra fajnie nawet na cala moc, nic nie charczy, tyle ze przez ten filtr nie ma basu, stad pomysl o skrzynce. nie chce kupowac najtanszego sprzetu, ktory pewnie bedzie kiepski, wole juz cos markowego lub dobrze grajacego w przystepnej cenie, chocby z nizszych modeli. chce przeznaczyc okolo 500zl, jesli da sie taniej to super. nie jestem maniakiem i wystarczy mi znosnie grajacy zestaw i wydaje mi sie ze taka kwota powinna byc wystarczajace, ale prosze o porady bardziej obcykanych w tych tematach.
pozdrawiam
ps. czy bedzie tez wtedy sens podpinac przednie glosniki pod ten wzmak czy cala jego moc pochlonie skrzynka??
ps2. taki zestaw jak ten
http://allegro.pl/item524461956_tuba_wz ... efonu.html
to raczej mnie nie interesuje, tak na wypadek gdybo ktos chcial powiedziec ze to tez da rade i bedzie ok dla niewymagajacego za wiele. chociaz jesli faktycznie cos w tym stylu by wystarczylo to czemu nie
pozdrawiam
ps. czy bedzie tez wtedy sens podpinac przednie glosniki pod ten wzmak czy cala jego moc pochlonie skrzynka??
ps2. taki zestaw jak ten
http://allegro.pl/item524461956_tuba_wz ... efonu.html
to raczej mnie nie interesuje, tak na wypadek gdybo ktos chcial powiedziec ze to tez da rade i bedzie ok dla niewymagajacego za wiele. chociaz jesli faktycznie cos w tym stylu by wystarczylo to czemu nie
Ostatnio zmieniony pn sty 19, 2009 21:47 przez kenzi, łącznie zmieniany 2 razy.
- daniocrack
- Forum Master
- Kontakt:
czytalem faq i wiem ze musi byc skrzynka zamiast tuby, dlatego w poscie prosze o polecenie skrzynki. ten zestaw podalem tak jak pisalem na wypadek, gdyby ktos sie znalazl i chcial cwaniakowac ze takie cos tez sie nada. a chodzilo mi o to ze jezeli da rade podobnego typu badziew to moge to przemyslec i tyle
- daniocrack
- Forum Master
- Kontakt:
na twoim miejscu jakbym mial amiar robic skrzynke to kupilbym taki glosniczek
>> RE <<
do tego popytaj na forum niech ktos ci zrobi dokladna skrzynke pod ten glosnik zamknieta lub otwarta zalezy jakiej muzy sluchasz i do tego jakis piec
>> RE <<
do tego popytaj na forum niech ktos ci zrobi dokladna skrzynke pod ten glosnik zamknieta lub otwarta zalezy jakiej muzy sluchasz i do tego jakis piec
Ostatnio zmieniony wt sty 20, 2009 20:45 przez daniocrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Pioneer DEH-4000UB daje możliwość podpięcia niewielkiego suba Podpinamy pod jeden z tylnich kanałów głośnik 2Ω (drugi kanał musi być odłączony!) i w radiu ustawiamy wyjścia tylne jako wyjścia na subwoofer. Tym sposobem przednie kanały grają pełne pasmo a tylni jest odcięty filtrem dolnoprzepustowym z wszelkimi regulacjami odpowiednimi dla suba Ale to tylko 30-40Wrms, choć do normalnego słuchania wystarcza. Sam korzystałem z tej opcji jakiś czas - nim przyszedł wzmacniacz.
Autorowi tematu polecam jednak dodatkowy wzmacniacz.
Autorowi tematu polecam jednak dodatkowy wzmacniacz.