System Nokie w mk3
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
System Nokie w mk3
Witam posiadam w swoim mk3 systen nagłosnienia nokia fabryczny. Zamierzam wymienić słośniki w drzwiach przód jak i tył i co za tym idzie kable na grubsze... tylko teraz jak to zrobić?? jak to jest podłączone??
bo z tego co wiem to wszystko jest podpięte przez procesor dżwięku który jest w bagazniku.
czy syglał z radia jest podpięty bezpośrednio pod procesor nokii i dopiero z niego wychodzi na wszystkie 4 głośniki??
wtedy wystarczyło by chyba wimienić tylko kable które wyprowadzają sygnał z procesora na głosniki a kabel radio-procesor może zostać standard??
Jak to zrobić zeby było w miare ok?? może się pomyliłem i jest to całkiem inaczej podpięte??
bo z tego co wiem to wszystko jest podpięte przez procesor dżwięku który jest w bagazniku.
czy syglał z radia jest podpięty bezpośrednio pod procesor nokii i dopiero z niego wychodzi na wszystkie 4 głośniki??
wtedy wystarczyło by chyba wimienić tylko kable które wyprowadzają sygnał z procesora na głosniki a kabel radio-procesor może zostać standard??
Jak to zrobić zeby było w miare ok?? może się pomyliłem i jest to całkiem inaczej podpięte??
Pzdr ;]
takbo z tego co wiem to wszystko jest podpięte przez procesor dżwięku który jest w bagazniku.
takczy syglał z radia jest podpięty bezpośrednio pod procesor nokii i dopiero z niego wychodzi na wszystkie 4 głośniki?
nic to nie dawtedy wystarczyło by chyba wimienić tylko kable które wyprowadzają sygnał z procesora na głosniki a kabel radio-procesor może zostać standard?
jesli nie podoba ci sie specyficzne brzmienie zestawu to wypruj cały, szprzedaj i bedziesz miał czesc kasy na jakis współczesny zestaw.Jak to zrobić zeby było w miare ok??
w dsp nie da sie nic poprawic innym radiem, grubszymi kablami czy innymi głosnikami, tak to gra zestrojone i tyle, mozesz tylko napsuc.
twoj problem nie polega na tym co gdzie jest podłączone tylko na świadomym wyborze czy wolisz full ori audio czy nowoczesne bum-cyk bum-cyk.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Witam zajmuje sie czasem poniekąd realizacją dźwięku i produkcją muzyczną dlatego cinieco na muzyce i brzmieniu się znam. jeśli chodzi o brzmienie zestawu to podoba mi się i to bardzo...
a wymiana samych głosników?? przód i tył?? bo te nokii sa za słabe...
+ do tego tuba basowa i wzmacniacz doniej??
czyli standardowy zestaw 4 głosniki 16 cm + tuba??
a wymiana samych głosników?? przód i tył?? bo te nokii sa za słabe...
+ do tego tuba basowa i wzmacniacz doniej??
czyli standardowy zestaw 4 głosniki 16 cm + tuba??
Pzdr ;]
Witam zajmuje sie czasem poniekąd realizacją dźwięku i produkcją muzyczną dlatego cinieco na muzyce i brzmieniu się znam
tuba basowa i wzmacniacz doniej
widaćstandardowy zestaw 4 głosniki 16 cm + tuba
rób jak Ci się podoba
Nocne Mary Squad
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
pinout pojecie wieloznaczne.
Mam standardowy system nokia. chce wymienić głosniki w drzwiach tył przód standanr nokii 16 cm na 16 cm magnat zestaw dwódrożny i wsadzić do bagaznika tube napędzaną przez wzmacniacz. dlatego pytam... czy robi się to normalnie jak w zestawie który gra przez samo radio czy musze robić jakies dodatkowe rzeczy ze względu na system nokii
Mam standardowy system nokia. chce wymienić głosniki w drzwiach tył przód standanr nokii 16 cm na 16 cm magnat zestaw dwódrożny i wsadzić do bagaznika tube napędzaną przez wzmacniacz. dlatego pytam... czy robi się to normalnie jak w zestawie który gra przez samo radio czy musze robić jakies dodatkowe rzeczy ze względu na system nokii
Pzdr ;]
nie widzę potrzeby robienia czegokolwiek poza wyjęciem starych i wpięciem na ich miejsce nowych głośników, kable z fabrycznej wiązki są wystarczające i nie widzę jakiejkolwiek potrzeby zmiany ich.chce wymienić głosniki w drzwiach tył przód standanr nokii 16 cm na 16 cm magnat zestaw dwódrożny
fabryczna dwucewkowa skrzynka nie wystarcza? Jeśli uparłeś się na tubę nie bardzo mam pomysł skąd weźmiesz sygnał liniowy który podasz na wzmacniacz tuby. Jedyne miejsce jakie przychodzi mi do głowy to wyjście przedwzmacniacza w gammie tylko na pytanie czy nie przeciążysz radia będziesz musiał sam zaryzykować odpowiedź.wsadzić do bagaznika tube napędzaną przez wzmacniacz
Nocne Mary Squad
to jakim sposobem obecnie idzie sygnał do procesora?a jak bym wzmacniacz podłączył normalnie do wyjścia z radia na wzmacniacz?? bo w tej chwili jest wolne...
próbuj, oczywiście na własną odpowiedzialność zwróć uwagę na pinout bo w dsp jest inny niż standardowych instalacjach ISO, ale to już pewnie dawno wiesz więc tylko tak informacyjnie przypominama jak bym wzmacniacz podłączył normalnie do wyjścia z radia na wzmacniacz?
Nocne Mary Squad
siema ja mam podlaczony osobny wzmacniacz z tuba pod radio czinczami z tylu a kabel sterujacy remote wpiety do tego wzmacniacza Noki i gra super.
My Mk2: viewtopic.php?f=87&t=416571&p=5049040#p5049040" onclick="window.open(this.href);return false;