Panasonic MP3 i głosniki?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
tochu
_
_
Kontakt:

Panasonic MP3 i głosniki?

Post autor: tochu » ndz gru 28, 2008 15:54

Witam, kupiłem sobie radio:
Obrazek
Mój golf posiadał parę patentow po poprzednim włascicielu - m.in radio na same kable bez kostek :/
no i oddałem do elektryka który zajmuje się radiami do samochodów i ogólnie audio. Miał podłączyć mi normalne kostki podwójne.
Podłaczył, ja odebralem i niby git. Ale czasem nie daje sygnału na tylne głośniki, szczegolnie na tylni lewy. Myslalem ze to wina głosnikow, zmienilem je na lanzar 250w i dalej to samo. Czasem jak się radiem porusza to zaskoczą albo działają i przerwą nagle lub na jakiejś nierówności. Czasem bez powodu. Co może być tego przyczyną?? Radio? A może gdzieś coś z kablami??

Pomocy bo to denerwujące jest. Jak zaskoczą dwa głosniki to super gra.
Ostatnio zmieniony ndz gru 28, 2008 15:56 przez tochu, łącznie zmieniany 1 raz.

viewtopic.php?f=87&t=592196 NAJTAŃSZY PROJEKT W POLSCE!! 1500 PLN PROJEKT!!
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/

viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio :(

Awatar użytkownika
Baracus86
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Baracus86 » ndz gru 28, 2008 16:08

Może gdzieś być złamany przewód głośnikowy gdzieś niedaleko jak wychodzi od radia. jeśli radio nie jest nowe mogą być zimne luty w na płycie głównej w okolicy gniazda kostki przyłączeniowej (rzadkość) ale stawiam na kabelki. :bigok:

:satan: My DEVIL :satan: juz nie ma :(
Jest e36 M52b25 :)
Obrazek

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » ndz gru 28, 2008 16:17

Baracus86 pisze:jeśli radio nie jest nowe mogą być zimne luty w na płycie głównej w okolicy gniazda kostki przyłączeniowej (rzadkość
Miałem to samo w jakimś leciwym Pioneerze u znajomego ... był luz na kostce przy płycie głównej ...wystarczyło dotknąć gorącą lutownicą po stykach i już było OK . Najlepiej to zdiagnozować na wyjętym radiu i teraz wystarczy poruszać wiązką kabli ... dojdziesz do tego gdzie nie łączy.

Przemek
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Przemek » pn gru 29, 2008 15:02

Może być złamany przewd lub się odlutowało też mógł byc taki fachowiec co zrobił na skrętke

LEŚNY PRZYTULAS

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”