[mk3] podłączenie radia i cyrki z podświetleniem

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
micky
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

[mk3] podłączenie radia i cyrki z podświetleniem

Post autor: micky » pn gru 22, 2008 16:53

Mam taki problem...
Mam zmienione podswietlenie zegarow na indiglo. Plus i minus do inwertera pociagniety jest bezposrednio od blaszek przewodzacych prad do zarowek z tylu licznika. Wszystko dzialalo w porzadku do dzisiaj. Kiedy to gdy wlaczam radio a silnik nie chodzi, swiatla wylaczone to radio zapala podswietlenie calej deski rozdzielczej wraz z zegarami. Malo tego po odpaleniu silnika, po wlaczeniu swiatel podswietlenie deski nie mozna w ogole zmieniac suwakiem. Po wylaczeniu radia problem znika. Po wlaczeniu jest to samo. Zagladalem do przewodow przed tymi cyrkami, ale nic nie zmienialem. Podlaczone sa tak samo. Skad wiec te cyrki?

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn gru 22, 2008 17:03

z tego co pamietam to chyba pomaranczowy przewod w kostce ISO jest od podswietlania, musialbys go odlaczyc

[ Dodano: 22 Gru 2008 16:09 ]
chodzi mi o przewod nr 6 http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... soshop.htm

Awatar użytkownika
micky
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: micky » pn gru 22, 2008 17:21

no tez mi sie tak wydaje, nie wiem czy ja nie mam cos popieprzone w ten sposob ze zamiast plusa po stacyjce mam wlasnie plus z podswietlenia

[ Dodano: Pon Gru 22, 2008 16:29 ]
poza tym chcialbym jeszcze polozyc nowa instalacje pradowa do radia. Jak zrobic to dobrze?

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn gru 22, 2008 17:40

powinienes miec plusa ze stacyjki ale wtedy jak jest wlozony kluczyk a nie jak jest przekrecony - szukaj w kostece stacyjki
plusa mozesz pociagnac prosto z akumulatora zeby nie bylo spadkow napiecia

[ Dodano: 22 Gru 2008 16:46 ]
podepnij grubsze przewody - 2,5 mm2 zeby byly mniejsze spadki napiecia (+ z aku i masa)

Awatar użytkownika
micky
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: micky » pn gru 22, 2008 20:16

dalem rade bez, trudno mi wytlumaczyc co zrobilem. W skrocie postawilem cala kostke iso od nowa z logika, to tak na razie. Jak bedzie cieplo to zrobie nowa instalacje, przy okazji montazu nowego audio w Golfie. Poprzedni wlasciciel straszna rzezbe odstawil. :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”