Mialem napisac jak tam sie radio sprawuje, wiec pisze
MODEL:
Clarion DXZ668RMP
http://www.clarionworld.co.uk/stock/dxz668rmp.asp
Wrazenia wizualne - super. Radio wyglada lepiej niz sie spodziewalem. Aluminiowy panel. Bardzo jasny wyswietlacz o duzym kontrascie z mozliwoscia dopasowania.
Myslalem, ze ten wyswietlacz to taki beznadziejny jakis bedzie ale sie milo zaskoczlem. Oczywiscie cudo to nie jest ale i tak mile dla oka.
Co do gry...
Radio dziala wraz ze standardowymi glosnikami (system 2-drozny) w GOlfie z 2000 roku. I jak dla mnie to jest duzy skok ze standarsdowego radia jakie mialem - VW Gamma kasetowe.
Wydaje mi sie, ze utwory puszczane z radia brzmia podobnie - przede wszystkim brakuje basu. Po podkreceniu go glosniki juz ewidetnie zamulaja.
Jednak jak tylko wlaczylem pierwsza mp3 moje watpliwosci sie rozwialy. Polecial akurat jakis kawalek 2Paca. Od razu glosniki w drzwiach daly czadu. Fajny (do tej pory niespotykany

) bass odczuwalny na nogach. A po wlaczeniu Z-enchancera efekt byl jeszcze lepszy.
Oczywiscie dla wielu z Was to co wydobywa sie teraz z moich glosnikow to totalny szajs ale dla mnie skok byl duzy - zatem nie moge narzekac. Mam nadzieje na jeszcze wiekszy kiedy w wakacje bede montowal nowy system 2-drozny i wzmacniacz. Napisze wtedy na temat calej instalacji
Jesli chodzi o porownanie to jeden znajomy ma glosniki Blaupunkta + Pioneer DEH-3900MP a ojciec w Octavii ma JVC KD-G333.
Ja uwazam, ze u mnie gra lepiej. Glownie dlatego, ze moge znacznie bardziej podglosic dzwiek bez harczenia glosnikow.
Pozdrawiam