zasilanie ze stacyjki...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
zasilanie ze stacyjki...
Panowie mam problem... nie wiem który to kabel ..... miernikiem sprawdzam i czerwony ma stale napięcie ale zasilania ze stacyjki nie mogę się doszukać:/
a dodam ze mam tak
brązowy = minus
czerwony = +
niebieski z białym paskiem = illuminacja
czerwony z białym paskiem = nie ma napięcia przed i z zapłonem
może MK2 niema tego 2 giego plusa ??
Żółty - zasilanie ze stacyjki plusowe. Niektórzy łączą z czerwonym ale nie polecam.
Niebieski który kolwiek zawsze może być wykorzystany do wzmacniacza lub anteny samochodowej.
tzn obojętnie którym mogę sterować skrzynie basową?
a dodam ze mam tak
brązowy = minus
czerwony = +
niebieski z białym paskiem = illuminacja
czerwony z białym paskiem = nie ma napięcia przed i z zapłonem
może MK2 niema tego 2 giego plusa ??
Żółty - zasilanie ze stacyjki plusowe. Niektórzy łączą z czerwonym ale nie polecam.
Niebieski który kolwiek zawsze może być wykorzystany do wzmacniacza lub anteny samochodowej.
tzn obojętnie którym mogę sterować skrzynie basową?
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
wzmacniacz ma + . - i REM - REM to sterowanie czy źle myślę ??
chodzi o to abym nie zawsze musiał słuchać muzyki z włączoną skrzynią ( w trakcie postoju bez )
[ Dodano: 11 Gru 2008 19:26 ]
chodzi o to abym nie zawsze musiał słuchać muzyki z włączoną skrzynią ( w trakcie postoju bez )
[ Dodano: 11 Gru 2008 19:26 ]
problem taki ze nie ma tam czarnego kabla....miś fazi pisze:zasilanie po włączeniu stacyjki masz na kablu czarnym
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
nie!! chodzi o to ze radio ma się dać włączyć dopiero po przekręceniu kluczyka do tego jest potrzebny 2 kabelek + ale nie mogę go znaleźć w kostce ( ISO ? ) czerwony ma stale napięcie a brązowy to minuspiotr2 pisze:wiec chcesz zasilic wzmacniacz cienkim kabelkiem ze stacyjki?
i tutaj pytanie czy Mk2 ma takowe sterowanie włączania radia dopiero po przekręceniu kluczyka ?? czy może nie a ja niepotrzebnie wydziwiam i trzeba obejść to łącząc 2 kabelki pod + ( czerwony w kostce )
wzmacniacz został zasilony kablami 10mm2 + ( od aku ) - do masy w bagażnikupiotr2 pisze:wez zrob wylacznik na kablu zasilajacym sterowanie wzmacniacza(REM).nie na samym zasilaniu.
z radia wychodzą 2 kabelki REM ... teraz czy obojętnie którym mogę sterować skrzynie ?? bo z tego co wyczytałem to może być 1 do anteny automatycznej a 2 do wzmacniacza
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
k0nr4d pisze:Jeśli masz CLkę, to nie ma wł/wył radia stacyjką, trzeba samemu ciągnąć kable.
mam GTD
rozkopałem instalacje i nie ma tego przewodu na schemacie jest ale od stacyjki nie idzie poradziłem sobie trochę inaczej
teraz idę wzmacniacz podpinać