[Mk4] Problem z nie oryginalnym radiem...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- tommm86
- Mały gagatek
- Kontakt:
[Mk4] Problem z nie oryginalnym radiem...
Witam, mam pewien problem, gdy kupilem auto nie bylo w nim radia, wiec kupilem nie oryginalne z JVC, po podlaczeniu radio nie sciagalo zadnych stacji, kupilem wiec separator, i dalej nic, dodam tylko ze gdy radio jest wyjete z deski i np. trzymane w reku, to radio gra, kiepsko ale gra, po podlaczeniu + z separatora, sygnal od razu znika, wiec radio gra lepiej z niepodlaczonym separatorem, dodam tez ze gdy separator ma odlaczone zasilanie i jako tako radio sciaga stacje, to wystarczy je wsadzic w deske i sygnal sie traci, czym to moze byc spowodowane? dodam ze mam podlaczony wzmacniacz, czy radio moze miec zaklucenia z tym zwiazane - przyszlo mi to na mysl w zwiazku z tym ze radio gubi sygnal po upchaniu go w polke, zastanawia mnie tez dlaczego po podlaczeniu zasilania w separatorze sygnal sie gubi... Dodam ze bylem w serwisie audio, i powiedzili mi panowie, ze uszkodzony bedzie wzmacniacz anteny, i trzeba zalozyc nieoryginalna i separator nie bedzie konieczny, czy jest to dobre wyjscie? bo w katowicach np. blizej nadajnikow radio dosc fajnie gralo, wiec nie wiem czy to moze byc wina wzmaka anteny?? czy ktos ma jakis pomysl? moze jakos zaizolowac te kable? tylko czym? pozdrawiam
-
- Nowicjusz