Kolego , tylko nie opieraj się na powszechnej płytkiej teorii ,że system gra tak jak jego najsłabszy punkt. Takie Helixy mogą zagrać przepięknie z klasowym wzmakiem i radiem klasy hi-end zupełnie inaczej niż ze wzmacniaczem budżetowym i radiem mid-end itp.
Przestrzeń dźwiękowa - zależy od radia i wzmaka , tylko że wzmak zaweży procentowo potencjał radia w tej kwestii , bądź zaprezentuje potencjał radia 100% swojego nie wykorzystując 100% .
Stereofonia - podobnie jak wyżej.
Detale - zależą od radia>RCA>wzmaka>sygnałowych>głośników - tak duża ilość zależności powoduje niezłą zabawe
proszę o szybką odpowiedź *maty*
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Gadatliwa bestia
nie jestem takim laikiem i wiem że dobre kable robią różnice,
w kwestii wzmacniacza pisałem już że przedni system będzie zasilany pod samym radiem, oczywiście dobre kable kupię
[ Dodano: 09 Paź 2008 18:13 ]
siemka,
maty już doszły, dystanse też, czekam jeszcze na głośniki, i mam jeszcze jedno pytanie,
gdzie zamontować głośniki wysokotonowe? w miejscach fabrycznych?
oj chciałbym mieć takie fajne słupki, albo koło lusterek
[ Dodano: 09 Paź 2008 18:17 ]
w kwestii wzmacniacza pisałem już że przedni system będzie zasilany pod samym radiem, oczywiście dobre kable kupię
[ Dodano: 09 Paź 2008 18:13 ]
siemka,
maty już doszły, dystanse też, czekam jeszcze na głośniki, i mam jeszcze jedno pytanie,
gdzie zamontować głośniki wysokotonowe? w miejscach fabrycznych?
oj chciałbym mieć takie fajne słupki, albo koło lusterek
[ Dodano: 09 Paź 2008 18:17 ]