Pioneer DEH-P7100R - dwie niewiadome funkcje.

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
skwaros
Forum Master
Forum Master
Posty: 1254
Rejestracja: pt sie 04, 2006 14:27
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Kontakt:

Pioneer DEH-P7100R - dwie niewiadome funkcje.

Post autor: skwaros » wt wrz 23, 2008 15:06

Wiecie może czy do owego radia można podłączyć 2 wzmacniacze. Z Tyłu radio ma wbudowane jedną parę RCA i wychodzą też dwa kabelki z radia których końcówki mają też 2 RCA. Gdzieś wyczytałem że jedno z wejśc jest pod SUB'a i radio ma specjalne ustawienia dla niego. W tej chwili jeden wzmacniacz mam podłączony w te RCA co jest wbudowane w radio. Instrukcje mam po angielsku i nie wszystko z niej czaje.

Wrzucam zdjecia instrukcji, pewnie ktoś z was bedzie wiedział o co kaman.

strona 1
Obrazek

strona 2
Obrazek
Ostatnio zmieniony czw lis 27, 2008 13:46 przez skwaros, łącznie zmieniany 2 razy.


[b]mk2:[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70665&postdays=0&postorder=asc&start=0

[b]mk3:[/b] http://forum.vwzone.pl//viewtopic.php?f=98&t=49700

[url=http://nord-vag.pl][b][color=#BF0000]N[/color]ord-Vag.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
MediaX
Forum Master
Forum Master
Posty: 1199
Rejestracja: wt sty 09, 2007 19:06
Lokalizacja: Mońki

Post autor: MediaX » wt wrz 23, 2008 15:12

Tak jak na zdjeciu mozesz podlaczyc Do E i to jest wyjscie na suba badz na zwykle glosniki
i do F Czyli to jest wyjscie na przednie glosniki

razemmasz 4 wyjscia na wzmaka


C i D jest przeznaczone dla telefonu.


Czyli mozesz pod F przod a pod E suba(w radiu masz sterowanie subem a E jest do tego przeznaczone).


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787][size=167]KSIEGA PRZYKAZAN CAR AUDIO[/size][/url]


[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Posty: 3002
Rejestracja: sob cze 17, 2006 14:06
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

Post autor: Wojtek » wt wrz 23, 2008 15:12

skwaros, rca wbudowane w radio są na tylne głośniki lub subwoofer (przełączane w głównym menu ustawień - na wyłączonym radiu dłużej przytrzymaj przycisk funkcje, tam będzie albo s/w albo rear output i możliwość przestawienia s/w albo full range), rca wyprowadzone na kablach są dla przednich głośników. ogólnie to polecam lekturę instrukcji obsługi bo radia pioneer z tej serii (ja miałem deh p6400r) mają dużo ciekawych opcji pochowanych w dziwnych miejscach ;)


Obrazek

Awatar użytkownika
skwaros
Forum Master
Forum Master
Posty: 1254
Rejestracja: pt sie 04, 2006 14:27
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Kontakt:

Post autor: skwaros » wt wrz 23, 2008 17:45

MediaX, ..:VoyteQ:.., dzięki wielkie koledzy :pub: . Instrukcję mam, jest tam tego mnóstwo, radyjko bardzo rozbudowane z dużo ilością filtrów itd.

Oczywiście pierw pod te RCA dajemy wzmaki, a potem dopiero głośniki :bajer: .

Nie ma też problemu z podłaczeniem wzmaka 4 kanałowego? Tylko wtedy chyba bym nie miał tak dobrego sterowania subem, czy może 2 RCA we wzmaku odpowiadają za dwa kanały, a kolejne 2 za pozostałe dwa kanały?
Ostatnio zmieniony wt wrz 23, 2008 17:50 przez skwaros, łącznie zmieniany 1 raz.


[b]mk2:[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70665&postdays=0&postorder=asc&start=0

[b]mk3:[/b] http://forum.vwzone.pl//viewtopic.php?f=98&t=49700

[url=http://nord-vag.pl][b][color=#BF0000]N[/color]ord-Vag.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
MediaX
Forum Master
Forum Master
Posty: 1199
Rejestracja: wt sty 09, 2007 19:06
Lokalizacja: Mońki

Post autor: MediaX » wt wrz 23, 2008 17:55

Nie ma problemu.Kupiesz zwmaka 4 kanaly i masz tam 4 wejscia i pod jedne wpinasz przod a pod te gdzie jest filter LP to wpinasz te od suba i gra pieknie ladnie

Tylko pamietaj jak ustawiasz filtry na wzmaku to nie powylaczaj foltry na radiu bo bedzie chaos


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787][size=167]KSIEGA PRZYKAZAN CAR AUDIO[/size][/url]


[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
skwaros
Forum Master
Forum Master
Posty: 1254
Rejestracja: pt sie 04, 2006 14:27
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Kontakt:

Post autor: skwaros » wt wrz 23, 2008 17:58

MediaX, czyli ustawiac i w radiu i na wzmaku? czy tylko w radiu?


[b]mk2:[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70665&postdays=0&postorder=asc&start=0

[b]mk3:[/b] http://forum.vwzone.pl//viewtopic.php?f=98&t=49700

[url=http://nord-vag.pl][b][color=#BF0000]N[/color]ord-Vag.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
MediaX
Forum Master
Forum Master
Posty: 1199
Rejestracja: wt sty 09, 2007 19:06
Lokalizacja: Mońki

Post autor: MediaX » wt wrz 23, 2008 18:22

Nie nie...albo tu albo tu,w jednym urzadzeniu


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787][size=167]KSIEGA PRZYKAZAN CAR AUDIO[/size][/url]


[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
skwaros
Forum Master
Forum Master
Posty: 1254
Rejestracja: pt sie 04, 2006 14:27
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Kontakt:

Post autor: skwaros » sob wrz 27, 2008 16:20

Jak już założyłem temat to jeszcze się spytam was o coś, szczególnie tych co mieli to radio lub podobne. Chodzi mi o to że: te radyjko ma delfinki i inne różne bajery na wyświetlaczu, mnie denerwuje to że zmienia się co pare czasu sposób wyświetlania kolorów na wyświetlaczu, np. raz delfiki są takie niebieskawe a tło czarne, a za parę sekud delfinki sie robią czarne a tło niebieski i wtedy właśnie strasznie razi po oczach. Tak samo jak jest equalizer to raz słupki są niebieski a tło czarne a za parę sekund na odwrót. Szczególnie drażni to w nocy jak tak się zmienia. Myśle ze jest to do wyłaczenia tylko nie wiem gdzie i proszę o pomoc :bigok: .


[b]mk2:[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70665&postdays=0&postorder=asc&start=0

[b]mk3:[/b] http://forum.vwzone.pl//viewtopic.php?f=98&t=49700

[url=http://nord-vag.pl][b][color=#BF0000]N[/color]ord-Vag.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Posty: 3002
Rejestracja: sob cze 17, 2006 14:06
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

Post autor: Wojtek » sob wrz 27, 2008 17:21

skwaros pisze:Myśle ze jest to do wyłaczenia tylko nie wiem gdzie i proszę o pomoc
nie da się tego wyłączyć...


Obrazek

Awatar użytkownika
skwaros
Forum Master
Forum Master
Posty: 1254
Rejestracja: pt sie 04, 2006 14:27
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Kontakt:

Post autor: skwaros » sob wrz 27, 2008 19:20

..:VoyteQ:.., a może jednak gdzieś jest taka opcja. Jest to uciążliwe wiec chyba pomyśleli żeby to można było wyłaczyć :bajer:


[b]mk2:[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70665&postdays=0&postorder=asc&start=0

[b]mk3:[/b] http://forum.vwzone.pl//viewtopic.php?f=98&t=49700

[url=http://nord-vag.pl][b][color=#BF0000]N[/color]ord-Vag.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
morfi020
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 275
Rejestracja: pt paź 21, 2005 17:43
Lokalizacja: Zyrardow
Kontakt:

Post autor: morfi020 » sob wrz 27, 2008 20:32

w deh 6100r i deh 7100r jest tylko opcja zmiany jasnosci wyswietlacza a zeby to zrobic musisz wylaczyc radio i wcisnac i przytrzymac przycisk FUNC a gdy sie pokaze cos n wyswietlaczu naciskasz FUNC zmieniajac opce do opcji BRIGHTNES i zmieniasz jasnosc za pomoca strzalek w gore lb w dol masz tam tez opcje zmiany podswietlenia i innych ktore wg mnie sa zbedne a jeszcze jedna wazna rzecz masz tam tez opcje AUX w ktorej mozesz właczy lub je wyłaczyc...to tyle ode mnie milego bawienia sie...


>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=684737#684737 << moje byle autko... duchem z VW cialem z T...japonią:)

Awatar użytkownika
skwaros
Forum Master
Forum Master
Posty: 1254
Rejestracja: pt sie 04, 2006 14:27
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Kontakt:

Post autor: skwaros » sob wrz 27, 2008 22:46

ok, to dzięki za pomoc. szkoda ze nie darady tego wyłączyć
morfi020 pisze:masz tam tez opcje AUX w ktorej mozesz właczy lub je wyłaczyc
a po co to AUX?


[b]mk2:[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70665&postdays=0&postorder=asc&start=0

[b]mk3:[/b] http://forum.vwzone.pl//viewtopic.php?f=98&t=49700

[url=http://nord-vag.pl][b][color=#BF0000]N[/color]ord-Vag.pl[/b][/url]

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 10829
Rejestracja: pt sie 26, 2005 20:30
Lokalizacja: FSW

Post autor: Duber » sob wrz 27, 2008 22:52

skwaros pisze:a po co to AUX?
podlanczas jakies zewnetrzne zrudlo dzwieku(mp3 itp) dajesz na aux i leci ci w glosnikach muza


Obrazek

Awatar użytkownika
skwaros
Forum Master
Forum Master
Posty: 1254
Rejestracja: pt sie 04, 2006 14:27
Lokalizacja: Kamień Pomorski
Kontakt:

Post autor: skwaros » sob wrz 27, 2008 23:14

piotr2, a gdzie je podłączam? jakiś kabelek mam do tego z tyłu radia? nawet nie wiedziałem ze takie coś mam. Mam tu tylko CD i już za duzo mam płyt.


[b]mk2:[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70665&postdays=0&postorder=asc&start=0

[b]mk3:[/b] http://forum.vwzone.pl//viewtopic.php?f=98&t=49700

[url=http://nord-vag.pl][b][color=#BF0000]N[/color]ord-Vag.pl[/b][/url]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości