Prosze o pomoc

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

gruchol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: gruchol » ndz wrz 07, 2008 16:07

Ja tam super znawca nie jestem, ale chlopaki tego glosnika nie beda pochwalac a wrecz odwrotnie...
Skrzynke najlepiej z MDF, a jak skrzynke obliczyc to jest chyba w FAQ ( tam napewno znajdziesz duzo waznych rzeczy...) albo poszukac na forum napewno jest...

100% syntetyczny olej Royal Purple [url]http://royalparts.pl/5w40/24-royal-purple-5w40-synerlec.html[/url]

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » ndz wrz 07, 2008 16:12

Jaki to model głośnika,co poleca producent,jaki masz wzmacniacz,jakiej muzy słuchasz,jakie są parametry T-S tego głośnika ?

PS: dlaczego nie zapytałeś na forum przed zakupem tego .........hmmmm.... przetwornika nie najlepszej reputacji?Może można go jeszcze oddać ,zamienić ?

Awatar użytkownika
hayperekpo
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: hayperekpo » ndz wrz 07, 2008 18:03

Z podanych parametrów wychodzi:

1. Buda zamknięta 35-36 litrów, f3 na poziomie 44Hz, impuls na poziomie 6ms przy 50Hz
2. buda br 35-36 litrów, f3 niskie, ale będzie buczeć :/

Przy czym te parametry głośnika są raczej wzięte z kosmosu... więc nie zdziw się, jak będzie hałasować jak traktor zamiast grać... :panna:

Nie wiem, ile dałeś za ten "wynalazek", ale powiem, że za jakieś 50 zł więcej mogłeś sobie sprawić coś co zagra przyzwoicie...
Ostatnio zmieniony ndz wrz 07, 2008 18:07 przez hayperekpo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zanim zapytasz na PW, skorzystaj z forumowej szukajki, FAQ i wujaszka Google

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz wrz 07, 2008 18:32

Rutek11 pisze:TZN co ??
TZN ze wystarczylo troszke poczytac forum,lub zasiegnac jezyka tu.

Awatar użytkownika
hayperekpo
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: hayperekpo » ndz wrz 07, 2008 18:51

Tzn. zajrzyj np. tutaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106719 i będziesz wiedzieć o czym mówię... nie sugeruj się tytułem, Blaupunkt i Boschmann to ta sama liga...
a potem zajrzyj tu http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... pid=1104...
mocą tego głośniczka się nie sugeruj, bo jak znam życie, to Buszmena by przy nim słychać nie było :panna:

Obrazek

Awatar użytkownika
hayperekpo
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: hayperekpo » ndz wrz 07, 2008 20:08

no ok ale to co ten głosnik aż tak bedzie słabo grał ????? nie da basu ???
jakoś grać będzie... ale tylko "jakoś"... bas, owszem, da...z tym, że bliżej będzie temu "basssssowi" do buczenia i łomotania, niż do muzyki...:rotfl:

Na tył głośników nie zakładaj - lepiej zainwestuj w przedni zestaw. Dobre i nie drogie... np. helixy db62.1... tylko wypadało by drzwi wygłuszyć...

ogólnie zacząłeś sprawę od d*py strony... no ale co ja się tu będę produkował...było naprawdę wieeelee razy na forum omawiane...

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”