Witam
Przeszukałem forum, ale nie znalazłem nic na ten temat. Otóż mam mały problem z moim radiem Gamma III Philips. Zdarzy mu się czasem nie włączyć, tzn. cały czas miga ten czerwony kluczyk, włączam radio, zapala się podświetlanie słychać jakieś pyknięcie i na tym koniec, radio się nie włącza, kluczyk nadal miga. Musze wtedy wyjąć radio odpiąć zasilanie i podłączyć, podać kod i działa normalnie przez jakiś czas. Czasem zdarzy się to raz na dwa miesiące, czasem dwa razy na dzień. Może ktoś miał podobny problem? Z tyłu mam podłączony tylno +, -, podświetlenie i dwa głośniki. Radio wyłącza się też po godzinie grania, ale to dlatego, że nie jest podpięte S, może podłączyć + do S i problemy z włączaniem się skończą?
pzdr
Gamma 3 nie włącza się
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Gamma 3 nie włącza się
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130709&postdays=0&postorder=asc&start=0
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Sprawdziłem kostkę i jest czysta. Zauważyłem jedną rzecz, dzieje się tak z radiem jeśli je szybko włączę. Radio włącza się pokrętłem które jednocześnie służy jako regulacja głośności, jeśli podczas włączania od razu ustawie pokrętło na połowę lub więcej to radio potrafi się zaciąć, od kiedy włączam radio powoli, czyli najpierw trochę przekręcam pokrętłem czekam aż wyświetli się stacja i dopiero potem głośniej to radio się nie zacina. Źle włączałem radio i mogłem coś zepsuć czy to coś innego?
pzdr
pzdr
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130709&postdays=0&postorder=asc&start=0
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Sądząc po objawach:
1. albo coś jest nie tak z samym wyłącznikiem (przerywa w czasie szybkiego włączania i powoduje zwieche procka sterującego radiem
2. szybkie pogłośnienie zwiększa pobór prądu, następuje spadek napięcia i procek sie zawiesza.
Popróbuj z podłączeniem S-Kontaktu, może przestanie wariować. Tak czy inaczej, nie jest to normalne zjawisko.
1. albo coś jest nie tak z samym wyłącznikiem (przerywa w czasie szybkiego włączania i powoduje zwieche procka sterującego radiem
2. szybkie pogłośnienie zwiększa pobór prądu, następuje spadek napięcia i procek sie zawiesza.
Popróbuj z podłączeniem S-Kontaktu, może przestanie wariować. Tak czy inaczej, nie jest to normalne zjawisko.