dlaczego znieksztalcenia i charczenie...?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
dlaczego znieksztalcenia i charczenie...?
witam, mam radio pioneer 5900 wzmacniacz signat roc2 (2*50RMS) glosniki PB es 6c wytlumione drzwi okablowanie caliber...i jak dam wzmacniacz na 1/2 mocy i radio na ok 40-45 w sklali do 60 to slychac jakby juz glosniki nie umialy sa znieksztalcenia i dochodzi pierdzenie..dzieje sie tak przy muzie z wiekszym basem z cd...aha mam lound wlaczony na low..czy to wina glosnikow wzmacniacza czy radia??
no glosniki dosyc lataja..w panelach z mdf-u ale maja 85 w RMS.. wzmak 50rms wiec moze za slaby.., jesli chodzi o podpiecie lewy prawy to zmienilem na wzmacniaczu i nie ma roznicy, moze cos jest powalone w instalacji> choc watpie bo robil to koles ktory zna sie na tym dobrze/ mysle ze jak sprawdze podpiecie + ,- tzn: na wzmacniaczu...na zwrotnicach i przy glosnikach..bede wiedzial co i jak..(tzn powiem tak jakosc jest bdb kazdy kto slcuha mowi zajebiscie...bass jest taki ze jak sie oddali od auta to slychac lekkie dudnienie..nawet kumpel myslal ze mamskrzynke jakas hehe moze jestem zbyt wymagajacy..ale posprawdzam te + i -)
Ostatnio zmieniony sob lip 12, 2008 22:50 przez skuchol, łącznie zmieniany 1 raz.
- FisheR
- ...
- Kontakt:
jezeli jest az tak slaby to by sie szybko grzal ale to tez nie zawsze...proponowalbym pobawic sie potencjometrami przy wzmaku sciszyl go i glosniej radio...potem na radiu wiecej basu mniej basu ...loud i bez...i ustawic glosnosc wzmaka przy prawie max glosnosci radia bo nie bedziesz ciagle siegal do wzmaka...mysle ze to kwestia regulacji sprobuj a jak nie pomoze napisz...
- FisheR
- ...
- Kontakt:
tylko nie jestem pewien czy ta dioda nie jest tylko do tweterow czy na cale pasmo ale to mozna na druku sprwdzic...czyli jak pali sie caly czas to jest juz przesterowanie...i nie bedzie ladnego dzwieku jezeli glosniki mocno "lataja"...i przy takim ustawieniu jak pisales na poczatku to raczej glosniki juz nie wydalaja bo nie wydaje mi sie zeby wzmak siadal na 1/2 mocy...